Renault Twingo: gas blijft hangen

Bouwjaar: 1998

Hallo

deze plaats ik namens mn moeder. ze heeft al een paar keer gehad dat het gas bleef hangen...

vanuit stilstand en met overschakelen, in meerdere versnellingen. met koude en met warme motor. als ze dan het pedaal een paar keer intrapte was het weer over. en nou raakt me ma niet in paniek ofzo, maar het is natuurlijk levensgevaarlijk

nou had ik al een keer ff snel gekeken, maar niks te zien en weet ook niet waar ik moet zoeken, de gaskabel is van kunstof dus het komt niet door rafels in een stalen kabel..

wie komt dit bekend voor en zegt me waar ik moet zoeken?

alvast bedankt!

roygsi

Geplaatst door roygsi (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sgm (0), 18 jaar geleden

Bevriest de kabel mischien? Gebeurd het ook als de auto een tijd heeft gereden en goed warm is?

roygsi (0), 18 jaar geleden

nee, bevriezen zal het niet zijn, auto heeft er jarenlang nooit last van gehad tot 4 weken geleden, en het gebeurd zowel met koude als met warme motor.

kan het een mechanisch defect zijn in het gasklephuis, of zal het een electrische storing zijn aangezien er volop stekkers op zijn aangesloten.? ?

ik heb net de gasschuif ingespoten en met de hand goed heen en weer gehaald, maar dat gaat gewoon soepel.

bedankt voor het meedenken

sgm (0), 18 jaar geleden

De Twingo heeft een mechanische gasklep, dus elektronica zou ik niet zo snel vermoeden. Het zou hooguit de stationairregeling kunnen zijn die problemen maakt. Helaas weet ik niet hoe dat bij een '98-er Twingo geregeld is.

Bleef het pedaal echt hangen of was het alleen het toerental dat hoog bleef? Als ie nog eens blijft hangen, kun je ook een proberen of de auto echt trekkracht kan leveren zonder gas te geven. Indien dat het geval is, moet de gasklep echt open staan. Bij hoog stationair zonder kracht is het waarschijnlijk de stationairregeling.

roygsi (0), 18 jaar geleden

voor zover ik weet blijft de auto kracht leveren en ligt het aan de gasklep. er is niet op gelet of het pedaal ook echt blijft hangen. misschien ligt het aan de dikke veer er binnenin.

hoe kan je de gasklep schoonmaken?
- kan ik gewoon alle bouten loshalen, de luchtslang eraf, gaskabel eraf, stekkers eruit. en dan verder demonteren en schoonmaken? lijkt me wel toch

sgm (0), 18 jaar geleden

Ik zou eerst eens proberen de luchtfilter en inlaat weg te pakken en dan de klep en veer eens te inspecteren (kijken en voelen).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.