Renault Laguna 2002: geluid bij insturen van flauwe bochten.

Bouwjaar: 2002

Ik heb een laguna grand tour uit 2002.

De auto heeft al vanaf aanschaf (4 mnd geleden) het volgende probleem:
Bij flauwe bochten, bijv van rijbaan veranderen, hoor je in de auto een zacht geluid alsof de banden niet goed zijn klinkt een beetje als whoev,whoev,whoev. Op de snelweg word het geluid harder bij het nemen van bochten, je voelt het ook in je pendalen maar ook in je stuur. Het gaat echt met de snelheid mee. Hij deed het eerst alleen bij een bocht naar rechts, maar nu ook naar links.
verschillende mensen hebben het geconstateerd.
Het volgende is er al aan gedaan: Alle 4 de banden vernieuwd (dachten aan cuppen van de banden), wiellager linksvoor vernieuwd
hij heeft een deelkeuring bij de ANWB gehad en daar konden ze ook niets vinden aan de stuurinrichting of het onderstel, de lagers zijn ook allemaal gecontroleerd maar ook deze waren nog allemaal goed. De aandrijfassen waren ook prima.
Wie weet wat het dan kan zijn mijn garage weet het probleem ook niet zo snel te vinden.
ben benieuwd
Ik heb al zo veel verschillende opties gehoord maar de oplossing helaas.

richard

richard9648

Geplaatst door richard9648 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

edkorna (0) PRO, 18 jaar geleden

misschien een ander wiellager

richard9648 (0), 18 jaar geleden

nu heb ik gehoord dat het misschien aan de banden licht, er schijnen meer problemen te zijn met de michelin pilot serie. Is er iemand die hier meer over weet?.
Aan de wiellager licht het niet, is ook al nagekeken.

richard9648 (0), 18 jaar geleden

er liggen michelin pilot primacy 205/55/16 banden onder. De vorige waren dat ook. Wel te verstaan niet degene met de codering van de fabriek erachter, deze kostte 225 per stuk dit zijn de normale welke 150 per stuk kostte

BACCARA (0), 18 jaar geleden

Hoe is het met de fuseearmen?

richard9648 (0), 18 jaar geleden

net bij de bandenzaak geweest, Bleek maar liefst 1,5 cm speling op mijn linkerwiel te zitten. ben er bij geweest en op de uitlijnbank zag en voelde ik het zelf. Zullen dat misschien de fuseearmen zijn?. Let wel de speling is horizontaal

aanvulling na controle bij een bevriende garage wel iets speling maar nee geen 1,5 cm wel aardig wat. Blijkt hier om de binnneste kogel van de stuurstang te gaan

edkorna (0) PRO, 18 jaar geleden

De armen zitten met 2 rubbers in het subframe, die kunnen stuk zijn.
Pittige klus
Succes

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Pittige klus????? Draagarm vervangen is een eitje op een 2-koloms brug.

edkorna (0) PRO, 18 jaar geleden

Niet oordelen voor dat je het zeker weet dat het de draagarmrubbers zijn.
Dat eitje van Henkie kan soms behoorlijk tegen vallen.
Maar ja ik zit pas 40 jaar in renault

richard9648 (0), 18 jaar geleden

De draagarm rubber zijnn allemaal nagekeken en zijn ook goed. Kan het dan evt toch de aandrijfas zijn die bij visuele controle goed lijkt maar onder het rijden toch problemen geeft??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.