Renault Espace: Grote elektronicastoring Espace 2000, airbag-, abs- en kmteller

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

HELP!!
Hoe het begon: na de koop van mijn Espace 2000 2 maanden geleden, kwam het 1e probleem: bij elke start ook een melding krijg van mijn airbaglampje, gevolgd door het servicelampje. Maar het werd erger: nu is er het probleem van het ‘s ochtends niet kunnen openen van de auto en het daardoor niet kunnen opheffen van de startbeveiliging, waardoor de auto niet start. Wanneer het buiten koud (onder de 15/16 graden) of vochtig is, wil de auto niet opengaan. Ik heb de batterijen van de sleutel reeds vervangen, maar dat hielp niet. In deze situatie moet ik de auto dus handmatig openen. De binnenverlichting werkt dan niet, de handmatige centrale deurvergrendeling werkt ook niet en de dashboardverlichting werkt ook niet. Het lampje van de startbeveiliging knippert wel. Na kortere of langere tijd proberen (gemiddeld 5 tot 20 minuten) lukt het me wel om de auto via de sleutel te ontgrendelen (vaak voorafgegaan door het kort oplichten van de binnenverlichting) en kan ik starten.

Vervolgens blijft het lampje van de startonderbreking nog wel branden en valt de dashboardverlichting steeds weg (die knippert dus ook). Ook het ABS-lampje gaat dan branden (met STOP-melding) en vervolgens duurt het zo’n 5 minuten voordat alles weer normaal functioneert en alle problemen zijn opgelost. Alleen de buitentemperatuurmeter geeft dan overigens nog eerst zo’n 65 graden aan, maar loopt snel terug tot de werkelijke temperatuur. De rest van de dag functioneert de auto dan uitstekend. Openen en sluiten en starten zijn geen enkel probleem. Pas de volgende ochtend doen de problemen zich weer voor. Tot gisteren: weer hetzelfde verhaal en wat toen: nadat de start was gelukt sprong mijn dagteller op 0 en de gewone teller sprong van 108.450 ineens naar 117.500! Wat is heir aan de hand en wat kan ik hier nog aan doen? Moet ik heir nog wat aan doen of??????

HR

Geplaatst door HR (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Connector los/niet goed vast in het dashboard?
Is een electrisch probleem, inclusief verlichting dashboard, zou eerst connectors controleren op vast zitten en goed contact maken etc.

Cor

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Instrumentenpaneel en BII defect. Dure grap.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

In dat geval hoop ik dat e ng garantie hebt,...

Cor

HR (0), 17 jaar geleden

Beste Cor en Henk,
Dank voor de reacties. Hoe zeker ben jij van je diagnose Henk en wat is exact 'een dure grap'? Is het zinvol om te repareren of?
Dank.

AS1 (105), 17 jaar geleden

Tenzij bij een beun of veiling gekocht heb je toch minstens 3 maanden Bovag garantie (vanaf 4500 Euro aankoopprijs geloof ik zelfs 6 maanden)? Laat de garage ernaar kijken voordat je zelf iets doet wat de garantie doet vervallen.
Maar ik krijg het idee dat je geen garantie hebt. Klopt dat?

HR (0), 17 jaar geleden

Dat klopt in zoverre, dat ik inderdaad een 'beun'-garantie van 6 maanden heb, waarvan de garagist beweert dat dit soort storingen van zijn garantie zijn uitgesloten, de zgn. 'garantie op de motor'.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Onzin
Als je de normale gangbare prijs hebt betaald voor die auto mag je verwachten da ie het goed doet.
Als hij een voorstel doet het leeuwendeel op zich te nemen en jij en deel dan is dat acceptabel.

Ook een beun heeft een verplichting zich aan de wet te houden er is genoeg jurispredentie over.
Uitsluitingen welke op de grijze of zwarte lijst staan ve Het Neiuw Burgerlijk Wetboek, deel 7 afdeling koop en verkoop comsumenten maken het contract ongeldig en je hebt dan de volledige bescherming.

Maar, eerst proberen op een normale manier op te lossen , enne, je hebt een volledige auto gekocht, geen motor.

Cor

HR (0), 17 jaar geleden

Dank voor de bemoedigende woorden Cor, maar ik blijf het lastig vinden hoor. Boevndien heb ik leiver niets meer met die handelaar te maken, zoals je begrijpt. Maar ik denk dat je gelijk hebt. Hoe dan ook: heeft iemand enig idee wat zo'n reparatie zou mogen kosten en zijn daarmee de problemen gegarandeerd opgelost?
Dank,
Henri

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Instrumentenpaneel kost ongeveer 650 euro en de BII ongeveer 450 euro. Dit is exclusief BTW ,montage en inlezen.

AS1 (105), 17 jaar geleden

Mogen we weten wat je hebt betaald voor de wagen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.