Renault Laguna: Handrem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 1,8

Wie kan mij een tip geven betreffende het volgende : Ik ben de remschijven en remblokken van de achterwielen aan het vernieuwen.
Een zijde bijna alles weer gemonteerd en wilde de handremkabel weer inhaken. Maar de binnenkabel is waarschijnlijk los geraakt van de evenaar vermoed ik want de binnenkabel kan ik nu ca. 7 cm. uittrekken. Kan iemand mij vertellen waar deze evenaar zich bevindt.
Moet ik daarvoor de middenconsole losnemen (is dit een lastig karwei ?) of is de evenaar van onderaf bereikbaar.
Bij voorbaat vriendelijk voor de hulp op afstand.

Fred3340

Geplaatst door Fred3340 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Onder in de middenarm steun zit een klepje, het kan zijn dat deze nog nooit is open geweest en dat je er flink aan moet trekken. Je moet hem dan namelijk nog even los scheuren, er zitten namelijk voor geperforeerde sneetjes in. Daar onder vind je de verdeler.

Fred3340 (0), 13 jaar geleden

Ik heb het al gevonden hoe de evenaar van de handrem bereikbaar is. de twee schroeven die op de zijkant achter op de middenconsole zitten los verwijderen. Dan de console ca 15 cm. omhoog trekken aan de achterzijde. Blokje hout ertussen en de evenaar kan bereikt en gesteld worden.
Bedankt voor het meedenken.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Ja dat kan, maar er zit een luikje in de bodem die het een stuk makkelijker maakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.