Renault Laguna: Handsfree functie Laguna 2, fase 1

Bouwjaar: 2004, Motorcode: 1.9

Het volgende probleem, de deuren gaan niet meer automatisch open, als ik de auto afsluit op handsfree.
Ik heb een nieuwe kaart in laten lezen (deze deed weinig, zelfs openen als dicht moest je een aantal keren drukken), dat kan het niet wezen. bij het inlezen van de nieuwe kaart kwam deze storing na boven, hij gaf een stroomstoring voor de kaartlezer of handsfree functie (volgens mij het laatste).

Waar kan dit aan liggen? Kan het aan de kaartlezer, antenne of UCH liggen?

Het valt mij op, als ik de deuren meteen wil openen nadat de portier lichten uit zijn gegaan, gaat ie openen, ben ik een seconde (iets) later, dan gaat het niet meer.

ejnn

Geplaatst door ejnn (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ejnn (0), 15 jaar geleden

Zo, nu zelf iets verder gezocht. Ik heb de kaartlezer van een andere laguna in mijn auto getest (wel de handsfree versie) en functioneerde niet. Toen mijn kaartlezer in zijn auto gebouwd en ging handsfree op slot en van het slot.

Nu ben ik een stapje dichterbij (denk ik). De oude handsfree kaart functioneerde niet helemaal perfect meer. Maar deze heb ik wel mee in laten lezen. Nu lees ik dat er maar 1 handsfree kaart op de auto functioneert? Hoe werkt dit?

Als ik de oude handsfree kaart gebruik om de auto te openen functioneert hij zoals boven geschreven. Hij gaat wel open maar als het licht van de deur uit gaat en meteen opent. Nu heb ik de nieuwe kaart getest en deze functioneert kompleet niet, wat ik ook doe. De auto gaat alleen open en dicht met het knopje, maar niet handsfree.

Zou dit met elkaar te maken hebben, 1 plaats en 2 handsfree kaarten. Ik zou haast denken dat je de auto afsluit met betreffende handsfree sleutel dat hij daarop gaat functioneren, maar kan me vergissen. Kan me iemand hier iets meer over vertellen?

Alvast bedankt.

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

er kan idd maar 1 handsfree kaart worden toegekend de handsfree kaart moet als eerste worden ingeleerd als er kaarten worden vervangen en daarna de gewone kaarten anders werkt het niet.
gaat de auto wel automatisch op slot als je wegloopt bij de auto?

ejnn (0), 15 jaar geleden

Hij gaat wel automatisch op slot, maar niet van het slot en alleen met de oude kaart, want de bij de nieuwe kaart gebeurt er niets, hij gaat niet open, dus hij kan ook niet op slot.

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

hij gaat ook niet open bij een ander portier?ze hebben waarschijnlijk dus eerst de oude handfree kaart in geleerd en daarna de nieuwe dus moet dit opnieuw gebeuren

ejnn (0), 15 jaar geleden

nou, dat is duidelijk, ik zal morgen eens bellen. Dus ABC, als ik het goed begrijp moet je eerst de nieuwe en dan de oude in laten lezen? Of zeggen de oude weggooien en niet meer in laten lezen?

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

oude kun je als gewone kaart blijven gebruiken

ejnn (0), 15 jaar geleden

goed, bedankt ABC, klopt. De nieuwe alleen in laten lezen en hij doet het goed, zonder storing. Ik heb maar met de "specialist" gesproken en die zei 1 handsfree kaart per auto, anders kan hij alleen daardoor (2 handsfree kaarten) al in de stress raken. Maar probleem is opgelost en bedankt.

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

mooi

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.