Renault Trafic: Inbouwen versnellingsbak Trafic '95

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: J7T 2.2 benz.

Hallo allemaal,

Afgelopen zaterdag ben ik met veel goede moed begonnen met het vervangen van de koppeling van mijn Renault Trafic. Ik ben zelf automonteur bij Peugeot dus dat moet wel lukken dacht ik! Maar helaas... Ik heb de bak iets naar achteren gehaald en de koppeling, drukgroep en druklager er zo tussendoor weten te pielen. Zover kwam ik nog... Maar nu zit ik met het probleem dat ik de bak niet meer terug krijg! Ik heb gezien dat er in het midden van het vliegwiel een klein kogellagertje zit en ik heb het idee dat ik daar de prise-as net niet meer in krijg. Ik kan wel 2 bouten vastzetten maar als ik die dan aandrij trekt de hele bak er scheef op dus ik ben bang dat ik dat dat lagertje kapot druk.

Heeft iemand misschien een gouden tip? Ik ben een beetje radeloos en ik wil er over 2 weken mee naar Frankrijk!

Alvast bedankt.

Geplaatst door

eendmans (0)
badge

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Heb je de plaat wel goed gecentreerd? Dit lijkt me namenlijk niet erg makkelijk als je de bak maar een klein beetje naar achteren schuift. Het makkelijkst kun je de bak gewoon helemaal weghalen, en de plaat precies goed centreren, en als het dan goed is druk je de bak er zo voor. succes

kawaZ750 0
badge

18 jaar

Het centreren is wel gelukt. Ik heb de paspen iets afgezaagd om er tussen te komen. Het probleem is echter dat de bak het laatste stukje +/- 2cm niet verder wil. Als ik er dan aan 1 kant een bout in draai trek ik de bak er helemaal scheef op en dat is ook niet helemaal de bedoeling... En aan de andere kant krijg ik er dan niks meer in omdat de bouten dan te kort zijn cq de boutgaten te ver weg!

eendmans 0
badge

18 jaar

dan kan het toch haast niet anders dan dat de plaat niet goed gecentreerd is, of de plaat moet niet over de prise as willen schuiven. controleer dit allemaal nog maar eens goed, maar draai in ieder geval de bak niet aan met de bouten, dan krijg je nog een veel groter probleem.

kawaZ750 0
badge

18 jaar

Zeker niet de bak bij de motor draaien! Heb je de plaat gepast op de prise as? Denk eerder dat je de bak niet helemaal recht houd bij het monteren. Wat je misschien even moet doen, draai de krukas een beetje heen en weer tijdens het aan drukken van de bak. Dan moet het lukken, maar denk erom dat je hem recht houd, en dat valt met zo'n bak nog niet mee!
Dacht uit mijn hoofd dat ie voorwielaandrijving heeft, zou ie dan wel een toplager hebben? Dacht het niet.
Hoe lang ben je al automonteur? Dit zou je toch moeten lukken.

Sytze

ps. met een benzine bus naar la france? da kost ook een waar vermogen!

sytze 0
badge

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.