Renault Laguna Estate 2011: Inhouden bij gas geven lage toeren op snelweg

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K R8, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Hallo,

Ik heb een Laguna Estate met 1.5 DCI motor. KM stand is ca 280,000 waarvan ik de helft er zelf bij heb gereden.

Auto heeft weinig problemen gehad, alleen meldingen voor het roetfilter die ik indien nodig via OBD2 zelf gereset heb. (Dit wilde wel eens optreden bij het langere tijd op relatief lage toeren rijden op de cruise control. Laatste keer is denk ik wel een jaar geleden.)

De auto houdt nu echter in. Met name als je op de snelweg te snel het gaspedaal in trapt merk je dat het toerental niet volgt. Terugschakelen of langzamer optrekken werkt dan wel.

Ik vindt het een fijne auto en had hem graag nog wat langer gereden. Iemand een idee waar dit op zou kunnen duiden?

turesnuur

Geplaatst door turesnuur (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (245) PRO, 3 jaar geleden

Zou natuurlijk aan je roetfilter kunnen liggen, resetten van foutcode en dan niets doen geeft vanzelf een keer een definitief probleem.
Laat de auto uitlezen bij de dealer en kijk wat daar uit komt , een aftermarket scanner geeft te weinig info.

Heino4267 (50), 3 jaar geleden

Nadat je de foutcode hebt gereset zou je een regeneratie kunnen forceren door meteen een wat langere snelwegrit te maken met één (of twee) versnelling(en) lager, waardoor de omstandigheden voor een regeneratie worden gecreëerd. Als het goed is verdwijnen dan je symptomen.
En je hoeft niet te wachten op een foutmelding, periodiek/tijdig een regeneratie afdwingen kun je zelf op de beschreven manier.

turesnuur (0), 3 jaar geleden

De roetmelding had ik in het begin (4 jaar geleden) een paar keer. Naar garage geweest om melding te resetten, met inderdaad het advies om af en toe een at langer stuk in hoge toeren te rijden. Uiteindelijk OBD2 boxje gekocht om dit zelf te kunnen resetten, kostte elke keer 35 euro voor een paar minuten werk...

Maar het afgelopen jaar geen melding gehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.