Renault Clio: inhouden tijdens acceleratie

Bouwjaar: 1995

Hallo, ik heb een renault clio 1.4 van bwjr 1995. welke tijdens het acceleren begint te sputteren en bokken,inhouden zeg maar, ook bij hogere snelheid constant schokt hij soms.Bij deze auto is onlangs de koppakking vervangen en is de kop gevlakt.Iemand bekent met dit euvel, bougies, verdelerkap,rotor en kabels zijn reeds vervangen.Bijvoorbaat dank voor je reaktie.

Groetjes berend

Adolf057

Geplaatst door Adolf057 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Temperatuursensor? Heb je de auto al laten uitlezen? Hoe zijn de waarden van de 4-gasmeting?

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 18 jaar geleden

BDP sensor?

Oiram

Adolf057 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Henkie en Oiram,Bedankt voor het meedenken, de temperatuursensor is paar maand geleden vervangen opdat er toen startproblemen waren,heb toen diagnose laten uitlezen bij de dealer en toen kwam deze naar voren.De BDP sensor zou inderdaad verdacht kunnen zijn daar het probleem volgens de klant op dit moment niet meer aanwezig is (kan dus dan misschien terugkomen).Ik heb het gevoel dat de centrale injector vervuild is of hapert.Maar de klant houd het onder controle dus afwachten maar.

Adolf057 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hierbij wil ik jullie effe mededelen dat de clio weer klaar is, hij wou gisteren niet meer starten, naar de dealer geweest uitgelezen en wat blijkt, henk nobach kreeg gelijk de temperatuur sensor opnieuw defekt deze is vervangen en toen was het euvel eerst weer verholpen. henk bij deze nogmaals bedankt, ondanks dat ik dit wel een beetje raar vind. Sensor binnen jaar twee keer stuk.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien heb je het koelsysteem gereinigd met een te agressief middel?

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

of verkeerde koelmiddel? Hierin hoort uit mijn hoofd blauwe KVS

Adolf057 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo henk en alex,m.b.t. het koelsysteem, deze is volgens mij nog nooit ververst gezien de kleur, roestbruin, heb vandaag nog contact gehad met de dealer, volgens hun kwam het hier juist door, zodat de sensor oxideerde.Nu lijkt mij het wel verstandig om binnenkort de vloeistof te vervangen en het systeem door te spoelen,maar ik heb inderdaad wel eens gehoord van de vertegenwoordiger van forte dat sommige koelvloeistoffen het systeem van de renault motoren aantasten, dus mijn vraag is eigenlijk welke de juiste vloeistof is voor 1.4 energy bwjr 1995 .
Bijvoorbaat dank.

Groetjes Berend

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Je schrijft dat onlangs de koppakking is vervangen; dan gebruik je toch niet weer de oude koelvloeistof?

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Welke er precies inmoet weet ik niet. Maar wat ik al schreef, volgens mij moet er blauwe in en geen groene...

Adolf057 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Henk,
De koppakking is vervangen bij een universeel garagebedrijf, of deze nieuwe vloeistof heeft gebruikt kan ik er niet aan af zien, het koelwater is nog net zo bruin als voor de rep. vandaar. Natuurlijk gebruik je normaal nieuwe vloeistof, tevens had ik dan ook het systeem gespoeld zoals ik hierboven ook al aan gaf.Maar op dit moment is het water dus bruin.
Het leek mij daarom verstandig deze alsnog te reinigen.
Hierbij sluit ik dit hoofdstuk m.b.t. de clio af.

Dank voor jullie reaktie
Berend

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.