Renault Grand Scenic: kachel weerstaof ventilator kapot?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1500

hallo,

ik heb namelijk het probleem met mijn auto dat er geen wind niet meer door komt, de blazer heeft geen wind meer door op alle 4 de standen...
nu zegt mijn renault verdeler dat het eventueel toch de ventilator motor zou zijn omdat er dus op geen elke stand wind meer doorkomt ( de motor zou vast gelopen zijn) want moest het de weerstand zelf zijn zou ie toch op 1 of 2 standen moeten gaan. vertelt de verdeler mij.
gisteren heb ik de weerstand uit gehaald en de stekkers eruit getrokken. op het het eerste zicht was er niets te zien aan de weerstand, heb dan de stekkers terug in de weerstand gestoken en auto aangezet en de ventilatie op de hoogste stand gezegd op dat moment deed hij nog niets, maar als ik dan kort op het plastic rond de weerstand duwde ging hij 1 sec aanslaan en was het trug gedaan. dus ik denk persoonlijk dat het de weerstand is.
wat denken jullie hier van? het vervangen van ventilatie motor en weerstand komt op €380 met btw en dit zonder werk, 1 volledige dag... dus de kosten kunnen hoog op lopen....
graag eerst julllie opinie.

mvg brambow

brambow

Geplaatst door brambow (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

't garagistje (0) PRO, 11 jaar geleden

Bij bepaalde weerstanden blijft de hoogste stand inderdaad altijd werken MAAR dit is niet altijd zo. Zeker niet bij Scénic 2003-2009 daar kan de weerstand defect zijn en niet meer gaan op de hoogste stand. Meestal gaat het dan over de automatische aircos (verschillende weerstand).
Soms branden de stekkers in op de weerstand.
Ik zou nog niet te snel alles gaan vervangen. Ze kunnen makkelijk METEN of de 12v en massa toekomen op de motor of er een lamp zetten ipv de ventilatormotor enz.

brambow (0), 11 jaar geleden

weerstand vandaag uithaalt en probleem is opgelost.... er was een slecht contact op de kleinste stekker.... als ik er hard op duwde begon hij weer wind te blazen vanaf ik hem weer los laat stopt hij. vandaag dus gebeld naar de verdeler en hops morgen heb ik mijn nieuwe weerstand. kosten €95 met btw
je hebt dus gelijk dat de stekker op de weerstand in gebrand was, ik kreeg de stekker er ook maar uit met veel trekwerk

mvg

probleem is dus opgelost....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.