Renault Scenic: kachelmotor werkt maar op een stand

Bouwjaar: 1996

Hallo wie kan mij helpen met het volgende De kachelmotor van een renault scenic uit '96 blaast alleen maar op de hoogste stand? Is dan toevallig het relais kapot bij de kachelmotor? en zo ja, weet iemand wat hij kost?

jordivdvechte

Geplaatst door jordivdvechte (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Garage_LUX (0) PRO, 19 jaar geleden

MEESTAL DUIDT DIT OP EEN KAPOTTE KACHEL WEERSTAND
rINUS

LERE (0) PRO, 19 jaar geleden

dit is bijna 99% de kachelweerstand.doordat hij alleen maar in de hoogste stand doet,je kunt een nieuwe kopen ik dacht iets van 60 euro.ik rep.ze meestal door de bevieligings diode te vervangen deze korst ongeveer 1 euro en is bij een goede electro winkel te koop.(word ook gebruikt in een koffiezet aparaat is een temp.bevieliging)kijk ook het int.filter na als deze er in zit of dat de kachelmoter niet te zwaar gaat.

groetjes lere

jordivdvechte (0) PRO, 19 jaar geleden

dank jullie wel voor je reactie's. Waar zit de kachelweerstand en is die makkelijk te vervangen. Ik meet trouwens ook alleen maar spanning in stand 4 (hoogste stand) Klopt dat?

Vriendelijke groet,
Jordi

LERE (0) PRO, 19 jaar geleden

ja dat klopt,stand 4 gaat buiten de diode om(door dat de moter op vollekracht draait loopt de stroom niet over de weerstanden en dus ook niet over de diode dus geen warmte ontwikkeling) de kachelweerstand bevind zich rechts bij de kachelmotor bij pas.ruimte meestal geschroefd in het kachel huis of bij nieuwe modelen moet men het handschoenenbakje verwijderen om bij de weerstand te komen.

groetjes lere

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Het is geen diode maar een microtemp.

jordivdvechte (0) PRO, 19 jaar geleden

Dank jullie voor jullie reactie. Die Diode moet ik even gaan halen bij een elektrozaak. Want ik neem aan dat die diode kapot is. Zelf ben ik monteur bij volkswagen en van die modellen weet ik wel precies hoe het zit, maar ik had een renault en ik dacht laat ik het hier eens vragen. En heeft die diode/microtemp nog een bepaalde aanduiding?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.