Renault Kangoo: Kangoo haalt 120 soms niet eens

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Hallo,
Nu rij ik een tijdje in een Renault kangoo 1.5 dci. Eerste probleem was dat hij meer olie dan diesel verbuikte en dat had opgelost moeten zijn omdat schijnbaar de turbo kapot was. Deze was vervangen maar het probleem bleef.. Nu was het wel zo dat hij nog meer oile verbruikte dan voorheen.. Uiteindelijk is er een geheel nieuw motorblok in gegaan.. Nu merk ik dat hij de 120 km/h soms niet eens meer haalt. Een beetje bergje op laat de kangoo zich ook afweten, want dan zakt de teller naar de 90 (dit alles in z'n 5). Voorheen liep ie nog lekker 140 of net wat er overheen.

Wie weet wat er nou mis mee kan zijn?

jevamo

Geplaatst door jevamo (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

sjaak r (0) PRO, 15 jaar geleden

Hebben ze niet ergens stekker vergeten?
Heb je hem al laten uitlezen?
Heb een keer mee gemaakt dat de stekker van de klopsensor er niet op zat, was hij ook niet vooruit te branden.
Geen storing op display, wel in computer als je hem uitlas.

jevamo (0), 15 jaar geleden

Oh kijk eens aan, dat zou misschien kunnen.. Alleen waar kan ik die stekker vinden?

sjaak r (0) PRO, 15 jaar geleden

in het midden aan de voorkant van het blok en dan vlak boven carter.
Misschien zijn ze wel vergeten hem om te zetten van de oude motor en zit hij er helemaal niet in.
Maar zou hem even laten uitlezen.

jjbalmszonen (0) PRO, 15 jaar geleden

Zijn de injektoren op dezelfde plaats gezet en als er andere inzitten zijn deze ingeleerd? Zeer belangrijke waarschuwing, heb erg grote problemen hiermee gehad bij het vervangen van een motorblok. Injektoren moeten zeker worden ingeleerd ivm de nummeringen van iedere injektor.

jevamo (0), 15 jaar geleden

Kangoo is afgelopen vrijdag in de garage geweest en men vertelde dat de slang op de turbo een kwartslag geknikt was en dus zo vermogen verloor. Hij heeft in afgelopen week maar 1x 145km/h gehaald en alle andere tijd gaat ir 120 en niet harder. Bij het rijden bij de Brienenoord brug, de brug op dan, gaat de teller terug naar 105/110 met plankgas, dus ik vraag me af zou er niet wat anders mis kunnen zijn??

henrilacapelle (0), 15 jaar geleden

Heb met mijn Kangoo(2000) 1.9 dci hetzelfde probleem gehad en op hellingen nog wel erger. Bij vele garages geweest, gebeurde meestal onderweg, de oplossing kwam uiteindelijk van een kleine garage in Zd. Frankrijk. Was een luchtklep die van tijd tot tijd blokkeerde. Door vele grote garages waren al suggesties gedaan als brandstofpomp etc. Heb er totaal 50.000 km last van gehad en nu alweer 100.000 km goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.