Renault Scenic: Katalysator herstellen

Bouwjaar: 1997

Heeft iemand ervaring met het repareren van een katalysator?
De steen/honinggraat zit los en dat rammelt steeds erger... nu hoor ik bij de garages alleen opties om deze te vervangen (en dat zijn leuke bedragen.)
Nu kan ik zeggen vanwege de leeftijd/km kan ik beter gelijk een nieuwe eronder hangen maar als je met wat handigheid de honinggraat vast kan zetten en dan het probleem oplost is me ook iets waard :-)

Sindala

Geplaatst door Sindala (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Was het maar zo makkelijk ,maar als het binnenwerk los zit dan is ook vaak het materiaal gesmolten en heeft geen goede doorlaat meer(verstopping)
Er zijn wel imitatie delen te koop.

Hans

Sindala (0), 19 jaar geleden

was ik al bang voor..., bij topcats is de katalysator het voordeligst wat ik heb kunnen vinden (245 euro) en op de katalysator zit 3 jaar garantie ook bij een LPG auto.
En dan zelf er onder zetten lijkt me niet het grootste probleem. Maar tips blijven welkom ;-)

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

kat eronder uit halen open slijpen losse zooi er uit halen en weer dicht lassen vaak komen ze dan ook nog door de keuring anders kun je hem alsnog vervangen . zal eens kijken volgens mij zijn er goedkopere merken op de markt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.