Renault Scenic: key card wordt niet herkend in renault scenic

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

De kaartlezer geeft bij het gebruik van zowel de kaart die ik steeds gebruik als de reserve card (die ik ook gebruik) de melding "Kaart niet herkend". Als ik nu de noodsleutel en de knoopbatterij er uit haal, met de card even op het stuur tik en hem in de kaartlezer plaats start de auto wel. De kaarten heb ik vaak in mijn achterzak, zit er wel eens op, nooit gerealiseerd dat misschien in een card ook iets kapot kan gaan. Ligt het aan de kaartlezer of aan de kaart zelf? Ik heb inmiddels begrepen dat er in de kaart een antenne zit en een interne batterij, die wordt opgeladen door inductie als die in de kaartlezer zit. De dealer heeft inmiddels de kaarten gereeset en ingeregeld maar het probleem is er nog. Dus is er in de kaarten iets kapot of de kaaartleezer zelf? De dealer had dit probleem nog niet eerder gehad.

jolie

Geplaatst door jolie (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Safrane10698 (0), 12 jaar geleden

Ja kaarten in je achterzak is al sinds 2001 een taboe, menig kaart is zo al gesneuveld. De dealer kan ook kijken met een tester of de kaart wel een signaal uitzend. Ik zou deze test even laten doen. En anders de gok nemen op een nieuwe kaart.

Heino4267 (230), 12 jaar geleden

En als je een nieuwe kaart neemt, via de dealer doen: nieuwe kaarten "uit andere bronnen" kunnen niet meer worden ingelezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.