Renault Clio: koelvloeistof

Bouwjaar: 1991

Vrij plotseling is alle koelvloeistof uit het expansievat verdwenen; nieuwe erin en ook die is na 2 weken weer pleite; de auto heeft net een nieuwe koppakking + distributieriem; na een hoop gedoe werkt ook de kachel weer; alleen nu dan weer niet als de vloeistof verdwenen is; dat was ook een indicatie dat er iets mis was met de koelvloeistof; ik kan zo op het oog geen lekkage ontdekken; ik weet dat ik het beste het systeem kan afpersen en zo zien waar het mis is. Maar nu een vraag n.a.v.:
In de dop van de olie zit een klein beetje "sludge". Kijk in in de motor dan ziet het er schoon uit; aan de peiltok voldoende 'schone' olie. Kan die "sludge" kwaad???

jakkemeiner

Geplaatst door jakkemeiner (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mpo (0), 18 jaar geleden

sludge komt enkel door rijden met lage toerentallen.

koelslang gescheurt?.

jakkemeiner (0), 18 jaar geleden

Misschien is wat ik "sludge" noem wel iets anders; de kleur van de smurrie in de dop waar de olie in gaat is namelijk niet zwart maar 'mosterdachtig grijs", ongeveer 1 theelepeltje ?!?!

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien hebben ze bij het vervangen van de koppaking het systeem niet goed ontlucht. Dat er wat schuim op komt is vrij normaal bij deze auto's.

jakkemeiner (0), 18 jaar geleden

@Sjaak: ik heb het over de dop waar de olie in gaat voor de motor, daar zat een beetje smurrie in; en ontluchten is goed bebeurd, maar nu is het spul weg!!! heeft ontluchten weinig zin lijkt me.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.