Renault Espace: Koplampen afstellen Espace 2001-fase III

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4r 2,0-16V

Heren,

Sinds kort staat een koplamp wat hoog, dan denk je, die stel ik even bij.... niets van dat alles, ik kan geen stelschroef vinden.
Er zit op het dash wel een verstelknop voor beide koplampen ivm met belasting..
Op een onderdelen site kom iktegen dat de auto mogelijk uitgerust is met koplamphoogte regeling ???
Ik heb geen Xenon lampen , het zijn H& of H1 lampjes.....
Wie weet hoe ik een koplamp kan bijstellen ??

Al vast bedankt voor het meedenken

nico1

Geplaatst door nico1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Safrane10698 (0), 8 jaar geleden

Alleen als je xenon fabriek af hebt heb je automatische hoogte regeling, maar dan heb je ook dat stel wieltje niet bij het stuur.

Zo'n dikke stelschroef als vroeger is er niet meer afstellen gebeurd met een imbus boutje 6. Deze zit boven op de lamp en is meestal achter een gaatje zichtbaar.

Maar als hij van de ene op de andere dag verkeerd staat denk ik eerder dat de verbinding tussen stelmotor en reflector los is. Deze zijn met een kogel gewrichtje verbonden met elkaar. Door op een bepaalde manier het stelkastje in de oohanging te steken.

Maar eerst moet je even kijken of de lamp hoogte varieerd als je aan het stelwieltje draait. Beweegt hij mee dan afstellen middels imbus. Beweegt hij niet dan kogel gewrichtje opnieuw erin steken.

nico1 (0), 8 jaar geleden

Sabastiaan, bedank voor deze info, hier heb ik echt wat aan, ik zag mijn geest al dwalen........ Beide koplampen reargeren op het bedienen van het stelwieltje op het dashboard, gelukkig...
Het is nu dus een kwestie van afstellen, ik denk dat er iemand meta inparkeren er tegenaan heeft gelegen, voorig jaar met de APKwas de afstelling nog prima... bedankt voor het meedenken en de info...

Gr. Nico

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.