Renault Scenic: Koppaking vervangen , storing electra?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Beste Mensen,

Bij deze wil ik een probleem van mijn vader posten, ik hoop dat ik goed zit wat betreft het bouwjaar. Het gaat dus om een renault scenic benzine. Daar is onlangs de koppakking van vervangen en nu brand het lampje van electronische storingen, oranje vierkant lampje met een grafiekje er in .

Nu is het zo dat een familie lid die reparatie heeft uitgevoerd. Maar dat is echt een monteur van de oude stempel (wat hij zelf ook aangeeft) , en heeft dus geen ervaringen met nieuwere electronica e.d. Wel zijn we naar de lokale garage boer geweest en die heeft het lampje gereset via de computer. Echter op de terug weg sprong het weer aan.

Wat zou hier nu de oorzaak van kunnen zijn? Moet er iets met die computer in de auto gedaan worden , als de koppaking is vervangen? De man van de garage zij dat hij mogelijk niet het goede pragramma had want dat van hem was wel universeel maar wel beperkt.

Wie kan ons verder helpen?

Pietjo

Geplaatst door Pietjo (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Garageboer?

Hans

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

vraag 1st eens om de defectcode die er in zit!(welke code het pesies is!)

AS1 (115), 15 jaar geleden

handige garageboer. Wel resetten maar niet even kijken waarom dat lampje brandt. Alsof resetten het oplost.

SV (0) PRO, 15 jaar geleden

Als er bij het repareren verder niks verkeerd is aangesloten dan is mijn eerste gedachte de lambda sensor.
Als de auto koelwater / stoom de uitlaat uit gooit dan komt dat ook langs de lambda en daar wil hij nog wel eens aan stuk gaan.
Maar zoals al eerder gezegd vraag eerst de storings code eens op.

gr, Steef

Ps. Hans ken je de garageboer niet?
Die zit naast de groenteboer,ijsboer,fietsenboer enz. enz.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.