Renault Express: koppakking??

Bouwjaar: 1989

ik had water verlies door een scheurtje in een waterdarm en ineens de thermostaat getest die volgens mij redelijk laat openging (pas boven de 90 graden en dan nog niet volledig open)
effe alles terug gemonteerd zonder de thermostaat,en nu zie ik schuimvorming in mijn expansievat.is dit een teken van een defecte koppakking??

dennis2111

Geplaatst door dennis2111 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Express? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

schuimvorming is geen teken van de lekke koppakking .ik denk dat je het koelijsteem eens goed moet spoelen en met nieuwe koelvloeistof moet vullen

dennis2111 (0), 19 jaar geleden

ik heb ook gezien dat ik de motor laat warm draaien (nog steeds zonder thermostaat) en ik geef wat gas bij dat er toch wat druk op de darmen komt te staan.
en ook als de motor afgekoeld is zie ik dat één van die waterdarmen bijna helemaal platgedrukt is.????

dennis2111 (0), 19 jaar geleden

ik heb in oktober ook al een defecte koppakking gehad door een defecte thermostaat,toen zag ik duidelijke drukstijging op de darmen na een minuutje draaien.ik heb toen één waterkanaaltje laten bijlassen wat groot was door oxidatie en terug laten vlakken en testen en toen was alles ok ,ook na montage.toen is ook de radiator vervangen.
nu deze waterlek gezien na een rit van 700km (ging onderweg géén lampje branden)en de thermostaat getest met deze gevolgen.
mijn onderdelenboer liet verstaan dat het wel eens mogelijk kon zijn dat er een scheurtje in mijn onderblok is en dit bijna niet te controleren is.(en niet te herstellen!!)
motortje heeft er ondertussen wel 365.000km op zitten en draait,en rijd,verder perfect.

Snoof (0), 19 jaar geleden

is het een diesel of een benzine?
als het diesel is zou ook een scheurtje in je kop zijn kunnen ontstaan. thermostaat zorgt wel vaker voor problemen aan deze motoren

dennis2111 (0), 19 jaar geleden

tis een dieseltje maar de vorige keer is hij gelast én getest en ik zie nu geen scheurtjes in de kop.ik denk dat ik bij de nieuwe thermostaat een klein gaatje bij boor zodat ik zeker toch nog een kleine doorstroming heb bij een volgende defecte thermostaat

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

als de slangen platgedrukt worden bij afkoelen zou is de dop van het expansievat vernieuwen

dennis2111 (0), 19 jaar geleden

ik heb de dop van het expansievat vervangen en als ik nu op de darmen druk hoor ik duidelijk een zuigend en blazend geluid!!was bij die andere niet!ondertussen al enkele 100-den km gedaan zonder problemen en darm word niet meer plat na afkoeling!!bedankt voor de tip!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Express of stel zelf een nieuwe vraag.