Renault : kruiskoppeling aandrijfas

Bouwjaar: 2000

Hallo allemaal,

Ik heb v/d week van een carisma met een renault versnellingsbak de koppeling vervangen.
Alles ging goed behalve toen ik met de auto ging proef rijden schudde de auto ernorm.Na de auto weer op de brug te hebben gereden bleek dat bij de linkeraandrijfas de kruiskoppeling eraf was gegaan.Maar nu heb ik een probleem dat ik niet alle naalden v/d kruiskoppeling niet weer kan pakken.Normaal heb je aan de aftapplug een magneet aan zitten maar deze heeft dat niet.Heeft iemand enig idee hoe ik de naalden weer kan pakken zonder over te gaan om de bak te demonteren?
Alvast bedankt voor de reactie's
M.V.G: Raymond Hofste

raymond_hoste

Geplaatst door raymond_hoste (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je geluk hebt; dan blijven de naalden aan de magneet in de bak zitten. Dan monteer je een nieuwe as en klaar.
In de praktijk gebeurd dit dus niet en draait je versnellingsbak in de soep. Demontage van de versnellingsbak is gaan voor zekerheid.
Aan jou de keus...

the4men (0) PRO, 19 jaar geleden

je kan beter de bak open haalen en de 28 naalden op zoeken wij hebben al eens ge probeerd maar de bak liep in elkaar en wij doen bijna niet anders dan renault

raymond_hoste (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reacties.
Ik denk dat ik de versnellingsbak weer ga demonteren en de bak ga open halen.Ik zag ook al geen andere keuze maar misschien had iemand er ervaring mee.Er is maar een v/d rollagers af gegaan ik heb 4 naalden van weer gevonden de anderen zitten nog in de versn.bak.Ik had al geprobeerd met de luchtpistool maar vergeefs.Ik denk dat het magneet onderin de bak zit tussen de helften v/d bak.De risico is te groot dat de versn.bak in de soep loopt.Maar hoe kan z'n rollager van zijn plaats komen terwijl de borg ring nog op de as zit en is niet beschadigd.Ik kan de rollager er ook nie meer op krijgen.Ik sta er gewoon versteld van! Gebeurd dit wel vaker?

the4men (0) PRO, 19 jaar geleden

ja dat gebeurd wel vaker als je een hoez vervangd of zo zorg dat de as in de bak blijf zitten als hij er toch uit kom maak ik meestal de hoes los om het te kontroleren als je er nu niet mee gereden had kan je geluk hebben maar meestal zitten er nu een paar onder in de bak en als je dan ga rijden spoelen ze tussen de tandwielen en is heel de bak aan gord

raymond_hoste (0), 19 jaar geleden

Hallo herman,

De klus is weer geklaard de bak open gehaald en alle naalden verwijderd en hij loopt nu weer als een zonnetje.Het koste wel ff werk maar dan weet je zeker dat het lang goed gaat.De tandwielen hebben weinig te leiden gehad.

Bedankt voor de reactie's

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Overig of stel zelf een nieuwe vraag.