Renault Laguna: Laguna grand tour bezine maakt "dieselgeluid"

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Hallo beste mensen,

Ik heb een probleem; mijn laguna grand tour 2.0 maakt een vrij zwaar geluid. Het klinkt een beetje dieselachtig. Ook het tak-tak-tak geluid van een diesel hoor ik er in. Ik was toevallig een keer in de renaultgarage en heb hier toen even naar gevraagd. Degene die er naar luisterde vertelde mij dat het de nokkenaspoelie was en dat dit geen probleem zou zijn. Hij vertelde mij dat de volgende keer bij het vervangen van de dis. riem ik de nokkenaspoelie moest laten vervangen en dat het dan over zou zijn. Tevens is het zo, dat als ik 120+ ga rijden de motor (denk ik) vrij lawaaiig is. Nu ben ik een aantal maal flink vernacheld door garages en wil dit verhaal graag even laten verifieren door een aantal deskundigen van deze site. De auto rijd overigens prima. Mijn vraag luidt dan ook; Is dit een geloofwaardig verhaal of zou ik het ook ergens anders in kunnen zoeken? Kan het ook zo zijn dat deze motoren gewoon van nature wat lawaaig zijn?

Alvast bedankt voor alle reacties, deze worden zeer op prijs gesteld!!

Groeten, Marcel

marcelnie

Geplaatst door marcelnie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

nou ik denk dat dat toch niet normaal is als een benzinemotor een dieselgeluid heeft die moet toch harstikke stil zijn ga naar een dealer en kijk of ze dezelfde binnen hebben staan en vraag even vriendelijk deze te laten lopen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.