Renault Kangoo: Lawaai uit aandrijflijn

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Sinds enige tijd maakt de aandrijflijn van mijn Kangoo veel lawaai. Ik heb inmiddels het rechtervoorwiellager vervangen. Deze had speling. Maar het probleem is er nog steeds.
Als ik naar rechts stuur wordt het lawaai minder. Maar zodra ik rechtdoor ga of naar links stuur hoor het weer luid en duidelijk. Het lijkt op een lager dat versleten is. Ik denk aan de Homokineten van de aandrijfassen.
Heeft iemand ervaring met dit probleem?
Alle wiellagers zijn spelingsvrij en draaien ook makkelijk rond. De aandrijfhoezen van de aandrijfassen zijn nog in orde.

kangooruud

Geplaatst door kangooruud (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

wat voor geluid heb je het over, homokineten hoor je namelijk nauwelijks bij het rechtuitrijden, en beginnen als ze versleten zijn in de bochten een knokkelend geluid te maken.

In alle andere gevallen zouden het toch de wiellagers moeten zijn, en in uitzonderlijke gevallen een lager uit de versnellingsbak.

Groeten Marcel

Schiet me net nog te binnen, volgens mij heb je aan de rechter aandrijfas nog een extra steunlager zitten, dit zou wel eens de boosdoener kunnen zijn.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

of hij rijdt al heeeeeeel lang met een rotte homokeneet

kangooruud (0), 16 jaar geleden

Het is het geluid van een versleten lager, dus het knokkelen hoor je niet. Wel neemt het lawaai toe naarmate je harder gaat rijden. Het begint dan als het ware te zingen.
Het extra steunlager kan ik zo direct niet vinden. Maar in ieder geval bedankt voor de reactie.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

kijk ook eens achter

kangooruud (0), 16 jaar geleden

Toch maar eens de auto op een brug gehad, het blijkt het linker voorwiellager te zijn.
Deze wordt volgende week vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.