Renault Twingo: lekkage waterpomp

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Heeft deze auto een distributieriem of ketting? De waterpomp lekt. Is dit te herstellen door een nieuwe pakking te plaatsen of moet alles vernieuwd worden? Distributieketting of -riem en waterpomp.
Is dir eenvoudig zelf te doen?
Wie kan mij hierover informatie geven.

groeten,
Jan Swam

Swam

Geplaatst door Swam (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jannes (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi,Renault twingo heeft een distributieriem en de waterpomp word daar mee aangedreven.Pakking vervangen is geen optie want die gaat nooit stuk.Het is goed zelf tedoen maar hou er rekening mee dat je alles wel goed op tijd zet,en de motor goed ontlucht.

Swam (0), 17 jaar geleden

Hoi Jannes, dus als ik goed begrijp kun je de waterpomp niet alleen vervangen. Wat bedoel je met wel alles goed op tijd zetten? Heeft dat met het vervangen van de distributieriem te maken?
Heb je enig idee hoeveel deze onderdelen kosten?

geert3496 (0) PRO, 17 jaar geleden

Twingo van 1993 heeft een c3-motor met ketting, waterpomp compleet vervangen.

Swam (0), 17 jaar geleden

Hoi Geert,
Waar kan ik zien dat het een c3 motor is? staat dat ergen op vermeld?
Indien het een distributieketting is, zoals jij aangeeft, moet die ketting dan ook vervangen worden? of kan ik volstaan met alleen de waterpomp te vervangen.

m.v.g,
Jan

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

als hij van '93 is, kan het alleen maar een c3g motor zijn, met een onderhoudsvrije ketting. kan een lekkende pakking zijn, licht eraan waar hij lekt.

Cliodennis (0), 17 jaar geleden

Deze twingo heeft een losse waterpomp. (geen dist. riem)
Lekt de pomp bij de poulie, dan is alleen de gehele pomp te vervangen. Lekt hij bij de m6 boutjes of aan het blok, dan zijn er losse pakkingen voor te krijgen. (kun je zien aan 'waterspoortjes'. Soms opgedroogd, groenachtig of wit kalk spoortje zichtbaar) Echter controleer altijd wel even de speling van het asje.
Pomp is eenvoudig te de-monteren. V-snaar eraf en 7 m6 boutjes los maken. Pakkingvlak goed schoon maken en nieuwe pakking en pomp monteren. Draai de boutjes rustig een voor een aan niet te los maar zeker niet te vast. Zijn breekgevoelige boutjes en je draait in een aluminium kop. Goed ontluchten.

Cliodennis (0), 17 jaar geleden

Hier een plaatje welke boutjes los moeten en welke pakking je los kunt krijgen.
Soms heb je bij een 'nieuwe' pomp 2 afdop dopjes nodig voor 2 loze aansluitingen te dichen !
Controleer de oude pomp met de nieuwe voordat je het demonteerd en je de afdopdopjes niet hebt.

[url=http://imageshack.us][img]http://img87.imageshack.us/img87/3788/na...[/img][/url]

Swam (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor dit duidelijke uitleg en overzicht. Hier heb ik iets aan.

Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.