Renault : Moter loopt iets door na uitzetten!!!

Heb een oude renault met en de moter blijft eventjes doorlopen na het uitzetten ervan. Wie weet wat het kan zijn?

Shadowsman5

Geplaatst door Shadowsman5 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Ruud, Ik ga er van uit dat het dus een carburateur uitvoering is. Daar zit een stop-solenoid op. Een rond gevalletje met daaraan een elekrisch draadje. (makkelijk te herkennen en over het algemeen het enige elektrische op een carburateur ) Bij het contact aanzetten zorgt deze er voor dat er brandstof de carb. in kan en bij het afschakelen draagt dit ding er zorg voor dat de toevoer van de brandstof wordt geblokkerd. Deze dingen vervuilen/gaan stuk/ enfin verzin maar iets.
Test: Contact aan en het draadje los, daarna draadje tegen het stekkertje houden en je moet het ding horen klikken. Dan moet het ervan uit gaan dat het ding op zich nog werkt, maar kan nog steeds vervuilt zijn en ook de opening waar hij in zit. Dus even eruit draaien, schoonblazen en het gat ook schoonmaken( niet het vuil naar binnen duwen) Alles weer monteren en voila !!

Klikt het ding niet bij de test dan istie dood, mogelijk dat vervuiling toch een rol speelt dus even dezelfde procedure doorlopen, helpt dit niet dan een andere halen.
Succes
Rene

Shadowsman5 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je advies Rene, heb dat ding gevonden en hij tikte nog wel in het begin. Heb toen losgedraaid en schoongemaakt en toen tikte ie niet meer en de moter slaat gelijk af bij gas loslaten, dus zal een nieuwe moeten halen. Is er een bepaalde wijze van monteren?, lijkt mij van niet toch? Weet je ook wat zo'n ding kost toevallig en waar het te krijgen is. Bedankt alvast.

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Ruud, Er is geen bepaalde wijze van monteren, gewoon er in draaien klaar. Wel vreemd dat na schoonmaken de werking over is, je hebt hem toch niet in de bankschroef geklemd of zo ??
Bof je nog dat de motor start. Heb je ook het gat waar het ding in moet een beetje schoongemaakt? Even naar de dealer denk ik, ik weet niet of ze deze dingen bij een universeel zaak hebben, lijkt me eigenlijk van wel. Ik ben eigenwijs dus zou de werking nogmaals controleren, je kunt het ding ook bedienen zonder dat hij gemonteerd is door hem met het huis op de massa aansluiting van de accu te leggen en aan de andere kant een draadje tegen het stekkertje te duwen, probeer voor de gein toch eens als je er de tijd voor hebt, een beetje met de hand op en neer bewegen wil ook wel weer eens helpen, samen met wat ( niet teveel) smeermiddel.
Succes
Rene

Shadowsman5 (0), 19 jaar geleden

Hij doet het weer Rene, maar vervang m morgen toch voor de zekerheid. Bedankt in ieder geval!!!!!

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

En nu heb je me de gelegenheid gegeven om lekker eigenwijs "WIST IK" te zeggen Ha ha. Maar inderdaad als je er niet gerust op bent dan vervangen. Bij een juiste werking zul je zien dat het nadraaien of nadieselen (ook bij benzine motoren) zoals ze het vaak noemen van de auto over is.
Groeten
Rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Overig of stel zelf een nieuwe vraag.