Renault Scenic: Natte voeten Scenic 1.6 RXT 10/1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Voor de APK de auto nog even door de wasstraat (met Bodemreiniging) gehaald. Op weg naar de garage hoorde ik water klotsen in de linkerkokerbalg en bleek bij de pedalen de vloermat doorweekt. Bij de garage op de brug de dop linksachter uit de kokerbalk ingedrukt daar liep een emmer water uit. Op deze site de problemen met de afwatering onder de parafaan gelezen en deze bleken inderdaad vol met vuil te zitten. Deze heb ik schoon gemaakt en het water liep goed weg. Maar 2 dagen later met behoorlijke regenval was het probleem terug, de doppen zijn schoon en wateren af. Met de tuinslang getest en als ik water op het roostertje giet op de parafaan onder de motorkap aan de bestuurderszijde loopt het op de een of andere manier meteen de kokerbalk in want er komt een behoorlijke straal uit bij hetzelfde rubberdopje aan het einde van de kokerbalk vlak voor het achterwiel. De kokerbalk rechts heeft daar geen probleem mee
Momenteel te donker om verder te zoeken maar heeft iemand een idee hoe het water op deze manier meteen de kokerbalk in kan lopen.

Alvast bedankt

Geplaatst door

SpiderOne (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

volgens mij kan dit niet er zit geen verbinding richting de balken maar de wonderen zijn niet de wereld uit..
wat je kunt doen is het volgende bij dit type scenic zitten er 3 afwaterings gaten op de onderste rand van de dorpel dit is het deel als jee hem op een brug zet hier zitten aan de binnenkant 3 gaten per kant deze gaan dicht zitten door vuil en omdat hij steeds op de brig wordt gezet.
prik deze open met een schroevendraaier.

de parafaan is ook een probleem en normaal loopt het water dan de kachelmotor in.
dit is inderdaad op te lossen door de 2 zwarte doppen (links en rechts 1) te verwijderen en de zwarte kap die met een boutje(dop 10) vast zit te verwijderen en schoon te maken daarna met kit vast te zetten.

ronald1974 0

15 jaar

Hallo Ronald, Die drie gaten kunnen inderdaad dicht zitten maar doordat ik die rubberdop achterin verwijderd heb blijft er nu geen water in staan.

Maar het raadsel blijft waardoor het water in deze ruimte kan komen.

Toen ik van de week even met de tuinslang verder zocht heb ik de wagen rechts wat omhoog gezet zodat het water aan de linkerkant bleef dus volgens mij kon het de kachel ingang dan ook niet bereiken.

Als je bij de ventilatieopening van de middenconsole (bij de pedalen) kijkt is het daar kurkdroog en stoffig.

Vrijdag heb ik tijd en zoek ik verder dan kijk ik meteen even naar de openingen waar je het over had, ik vraag me af als het water wegloopt door de linkeropening vanuit de motorruimte naar de wielkast dat er mischien ergens achter de afscherming van de wielkast een opening is naar de kokerbalk.

SpiderOne 0

15 jaar

In de wielkast achter de kunstofbekleding, in de hoek waar het voorscherm eindigt blijkt een grote ronde opening te zitten die gezien de situatie rechts gewoon dicht hoort te zijn. (zie foto's) Er is dus duidelijk wel een verbinding vanuit de wielkast naar de kokerbalk. Door ophoping van zand en vuil ontstaat er in deze hoek een verhoogde bodem waardoor het water nog makkelijker deze opening instroomt. Bij mijn Scenic zit trouwens buiten de rubberdop achterin maar één afwateringsgat in het midden van de kokerbalk, je had gelijk Ronald deze zat inderdaad dicht.

[url=http://imageshack.us][img]http://img293.imageshack.us/img293/3852/...[/img][/url]
[url=http://g.imageshack.us/img293/56443444yn...][img]http://img293.imageshack.us/img293/56443...[/img][/url]
[url=http://imageshack.us][img]http://img293.imageshack.us/img293/1006/...[/img][/url]
[url=http://g.imageshack.us/img293/34715442sd...][img]http://img293.imageshack.us/img293/34715...[/img][/url]
[url=http://imageshack.us][img]http://img293.imageshack.us/img293/7673/...[/img][/url]
[url=http://g.imageshack.us/img293/57197589bv...][img]http://img293.imageshack.us/img293/57197...[/img][/url]
[url=http://imageshack.us][img]http://img293.imageshack.us/img293/2449/...[/img][/url]
[url=http://g.imageshack.us/img293/85268476wm...][img]http://img293.imageshack.us/img293/85268...[/img][/url]

SpiderOne 0

15 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.