Renault Laguna: niet starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 dci

nadat de verlichting is aan blijven staan en de accu leeg is kan ik de wagen niet starten ook niet met hulp start of met aantrekken van de auto de
de controle lampjes knipperen

mhurk

Geplaatst door mhurk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ejnn (0), 17 jaar geleden

Ik heb hetvolgende gehad met mijn Laguna 2; auto starte niet om onduidelijk reden. Het rode alarm lichtje ging sneller knipperen als je de sleutel instopte. Renault dealer gebeld maar deze wist geen correcte oplossing maar kwamen met: kom maar langs, kijken wij wat de oorzaak is. Gecontroleerd en er was genoeg accu spanning. Dan de zekeringen nagekeken en een aantal uitgewisseld. Allemaal waren goed en de auto nogmaals geprobeerd te starten en hij liep opeens. Waarom weet ik niet maar ja hij doet het nog steeds.

mhurk (0), 17 jaar geleden

mag men de accu eruithalen en opladen?

dupl-u-5743-5dd147cfccebf+Laguna (0), 17 jaar geleden

[quote=mhurk]nadat de verlichting is aan blijven staan en de accu leeg is kan ik de wagen niet starten ook niet met hulp start of met aantrekken van de auto de
de controle lampjes knipperen[/quote]
meet je nog wel spanning op de accu?
Als de lampjes gaan knipperen en er begint ook van alles te ratelen aan relais dan lijkt mij de accu stuk? kortsluiting in de accu?
Originele accu? Zijn volgens mij genoeg problemen mee geweest.

andere accu er in en volgens mij moet hij dan starten.

Alleen als je een orginele navigatie hebt, moet je oppassen met accu's loskoppelen.

ejnn (0), 17 jaar geleden

Ik heb gehoord dat het beeldscherm van het navigatie systeem kapot kan gaan (na een bepaalde periode) als de accupolen los zijn geweest. Heb alleen horen zeggen. Om de accu op te laden kun je ook rechtstreeks aan de auto opladen zonder hem eruit te halen.

dupl-u-5743-5dd147cfccebf+Laguna (0), 17 jaar geleden

[quote=ejnn]Ik heb hetvolgende gehad met mijn Laguna 2; auto starte niet om onduidelijk reden. Het rode alarm lichtje ging sneller knipperen als je de sleutel instopte. Renault dealer gebeld maar deze wist geen correcte oplossing maar kwamen met: kom maar langs, kijken wij wat de oorzaak is. Gecontroleerd en er was genoeg accu spanning. Dan de zekeringen nagekeken en een aantal uitgewisseld. Allemaal waren goed en de auto nogmaals geprobeerd te starten en hij liep opeens. Waarom weet ik niet maar ja hij doet het nog steeds.[/quote]
een foutje in de startkaart of kaartlezer, en als hij het nog steeds goed doet:

geen zorgen om maken.

emir125 (0), 17 jaar geleden

sensor op je versnelingsbak is vuil denk ik, heb ik oook gehad, oplosing isvervangen...........

Megane20 (0), 17 jaar geleden

[quote=emir125]sensor op je versnelingsbak is vuil denk ik, heb ik oook gehad, oplosing isvervangen...........[/quote]
Probleem zal inmiddels wel opgelost zijn, het dateert immers van 6 juni...
Ben wel benieuwd wat de oplossing was trouwens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.