Renault Laguna: Ondeugdelijke gasindicator Eurogasinstallatie

Bouwjaar: 2001

Probleembeschrijving: Mijn Laguna is uitgerust met een Eurogasringtank. Bruto 53 liter. Vanaf de aankoop in oktober jl. functioneren de vier groene LED-lampjes die de hoeveelheid gas aangeven niet goed. Bij een volle tank gingen er maar twee lampjes branden, bij een bijna lege brandden er weer vier. Ze leefden hun eigen leven. Ook maakte ik in die periode mee, dat ik na 325 km gereden te hebben slechts 16 liter LPG kon tanken, terwijl dat er toch minstens 32 hadden moeten zijn. Voor de duidelijkheid: Het is mijn eerste ervaring met LPG.
De Renaultdealer (tevens erkend Eurogasinstallateur)heeft in eerste instantie de afstelling van de indicator gewijzigd. Ook zijn toen allerlei onderdelen van de gasinstallatie schoon gemaakt. Dit leverde niet het gewenste resultaat op. Enkele weken later(half december)is er een nieuwe gasindicator gemonteerd. Probleem opgelost? Voor even, want sinds gisteren ervaar ik een bijna identiek probleem. Na 240 km gereden te hebben, ging het eerste lampje (vanaf rechts) uit, na 280 km het tweede. Na 300 km ging ik tanken en kon slechts 20,5 liter kwijt. Een gemiddelde van 1:14,86 komt mij onwaarschijnlijk voor. Overigens gebeurde dat deze en de vorige keer bij verschillende pompen.
Natuurlijk weet ik dat het een gasINDICATOR is; niet te vergelijken met een reguliere benzinemeter. Maar ik mag toch wel verwachten dat de indicatie juist is. Ik heb het idee dat de indicator de eerste 150-200 km niet reageert, om vervolgens om de 40-50 km een lampje uit te doen.
Mijn concrete vragen:
1. Is dit een normaal functionerende indicator?
2. Zo niet, wat zou er aan de hand kunnen zijn? Werkt de indicator wel goed, maar de sensoren die een signaal doorgeven misschien niet?
3. Bestaat er een relatie met het fenomeen dat ik veel minder gas kon tanken dan redelijkerwijs vermoed kon worden?
4. Als dat niet het geval is, wat kan dan de oorzaak zijn dat de gastank het signaal 'vol' geeft, terwijl er nog minstens 10 liter in had gekund?

Ik zie uit naar jullie reactie. Alvast bedankt.

Twix

Geplaatst door Twix (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

erik2855 (0), 18 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad met mijn Scénic. het bleek de 80% vlotter te zijn (of hoe je deze ook precies noemt) Deze zorgt ervoor dat de tank niet verder dan 80% gevuld kan worden.
Ik stond in het begin ook bij de pomp met nog 2 ledjes en er ging maar krap 10 liter in. Na vervanging van deze vlotter geen enkel probleem meer gehad.
PS: je post staat er nu 2 keer!

Twix (0), 18 jaar geleden

Vorige week heeft de dealer de vlotter vervangen. Ik vermoed dat het probleem nu eindelijk is opgelost. Er is namelijk al twee keer een hoeveelheid gas getankt die passend is voor het aantal verreden kilometers. Wow! De oplossing werd dus in eerste én tweede instantie op de foute plek gezocht. Een juiste diagnose stellen is blijkbaar niet alleen voor een arts een moeilijke materie..........;-((

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.