Renault Trafic: Ontluchten F9Q motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 F9Q

Hallo,

Is er iemand die mij kan vertellen hoe ik een 1.9F9Q motor moet ontluchten als ik de koelvloeistofradiator vervangen heb???

Bedankt alvast

KeesdeG

Geplaatst door KeesdeG (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,

In de kachelslangen zitten twee ontluchtdopjes, aan het thermostaathuis zit een ontluchtdopje en aan de slang naar de oliekoeler zit een ontluchtdopje. Draai deze allemaal open. Vul vloeistof bij in het vat en als er bij het onderste dopje dan wateruit komt doe je deze dicht. Vervolgens verder vullen totdat er water in de nippel op het thermostaathuis komt, deze dan dicht draaien en dan zo verder werken tot dat alle nippels dicht zijn. Zet overigens de kachelkraan op maximaal warm. Als dan alles gevuld is dan laat je de motor warm draaien.

Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.