Renault Express: Ontluchten van het brandstofsysteem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: F8Q

In mijn instructieboekje staat een beschrijving over het ontluchten van het brandstofsysteem. Echter dit betreft een ander brandstoffilter dan op mijn auto is gemonteerd. Ik heb n.l. het type met het rubberen handpompje (ballonntje in de leiding). Hoe ga ik stapsgewijs te werk om dit systeem te ontluchten?

Jan5014

Geplaatst door Jan5014 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Express? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Diag (0) PRO, 16 jaar geleden

Flink pompen totdat hij start, Je kan beter pompen en een ander starten. Zodra hij aan slaat is het al klaar. Ik heb wel eens mee gemaakt dat de leidingen teveel waren leeg gelopen tijdens het vervangen en dan sloeg hij echt niet aan hoeveel ik ook pompte. Een lucht slang afgedekt met een doek op de ingang van de tank gezet en het draai ventieltje open dat onderop het filter zit en daarna weer pompen en starten.
Suc6
Groet,
erik

Jan5014 (0), 16 jaar geleden

N.a.v. bovenstaand antwoord, ik hoef bij deze Lucas pomp dus geen uitgaande leiding los te halen om de lucht te laten ontsnappen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Express of stel zelf een nieuwe vraag.