Renault Scénic 2007: Piep-geluid bij remmen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M 97, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 82

Mijn auto piept bij het remmen, niet altijd maar vaak wel.
Groete beurd gehad, remblokjes schoon gemaakt en alles goed gesmeerd, maar piepen doet hij nog steeds tijdens het remmen.
Volgens de garage, is dit een probleem typies iets van renault zeg hij, komt niet van de remblokjes af.
Nou mooi dat, is niets aan te doen!

Wat nu?

postk

Geplaatst door postk (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 1 jaar geleden

Jaren scenic gereden , diverse , nooit eentje die piepte .
Komt het voor of achter vandaan ?
Als je gewoon rijd dan is de piep er niet alleen als je remt ?
Heeft hij altijd gepiept of bv. nadat er nieuwe remblokjes zijn geplaatst ?

harry4203 (315) PRO, 1 jaar geleden

dat t iets van renault is is echt gelul idd. rij ook al jaren renault, en nog nooit last gehad.

Heino4267 (110), 1 jaar geleden

Het kan ook aan je rijstijl liggen: als je nooit echt remt, maar alleen het pedaal wat indrukt (zodat de remlichten aan gaan, maar je niet echt afremt), komen enkele stukjes van de remvoering licht in contact met de schijf en die stukjes worden door de wrijving dan zo heet dat ze verharden. Daarna heb je bij dezelfde remstijl piepende remmen gekregen.
Je kunt zelf controleren of dit de oorzaak is: rem als je van de snelweg komt en er niets achter je zit, eens fors af tot bijna stilstand. Daardoor slijten die harde stukjes meteen weg. Als je dan weer een tijd verlost bent van het gepiep, weet je dat het aan jezelf ligt (stijl van remmen). Dan kun je in je normale rijstijl beter op de motor afremmen zonder de rem te gebruiken en de rem alleen gebruiken voor als je echt wil afremmen.

paulroelandt70 (0), 1 jaar geleden

De Remschijven mee vervangen als er slijtage groeven op zitten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.