Renault Scenic 1.6 G3: Piepend geluid

Bouwjaar: 2000

Als ik een tijd heb gereden met auto en hij is goed op tempratuur dan hoor ik regelmatig een piepend geluid aan de linkerzijde van de auto. Alsof een rem aanloopt.
Ik rem echter niet en het treedt op als er druk op de linkerkant van de auto staat. vb door een bocht naar rechts te maken.
Ik denk zelf aan een wiellager. Heeft iemand anders een suggestie

markieb07

Geplaatst door markieb07 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

probeer eens licht te remmen als je het geluid hoort als het dan weg is blijft er waarschijnlijk een remblok hangen

markieb07 (0), 18 jaar geleden

Het probleem lijkt opgelost. Het was heel iets anders dan dat ik dacht.
Een tijdje geleden is de achterdemper van de uitlaat vervangen. Het blijkt dat als de auto op tempratuur komt de uitlaat iets uitzet. Als ik dan een bocht naar rechts maakte en dus de auto aan de linkerkant iets naar "beneden" werd gedrukt, schuurde de uitlaat over de achteras. Dit maakte een piepend/schurend geluid. De uitlaat is inmiddels iets versteld en het geluid is weg.

gr

Mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.