Renault Express: Portierschanier ruim Renault Express

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 D

Ik kan het linkerportier flink op en neer bewegen vanwege een ruime schanier. Heb deze vraag al eerder gesteld en daarop het antwoord gekregen om de schanierpennen te vervangen. Maar volgens mij is o.a. het schanierdeel wat aan de auto bevestigd uitgesleten. Dit was ook de mening van de Renault dealer waar ik geweest ben en die kon mij geen goede oplossing geven. Weet hier iemand hoe dit probleem op te lossen? En hoe kan ik de schanierpennen verwijderen? Is hier speciaal gereedschap voor nodig? Professionals laat jullie eens horen.

Jan5014

Geplaatst door Jan5014 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Express? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

vlamingh50 (0), 17 jaar geleden

meet de dikte van de scharnier pen op en zoek daarbij een stift of een bout die iets dunner is op daarmee kan je hem er uit slaan wel voorzichtig anders beschadig je de boel daarna nieuwe deurpennen plaatsen

max71 (0), 17 jaar geleden

bij renault hebben ze er een slag trekker voor er gaat dan een dunnere pen door de portier pen en daar maak je de slag trekker aan vast en zo klop je de pen er uit misschien kun je zelf hier iets voor maken of kun je een trekker wel lenen bij de dealer de pennen kunnen wel aardig vast zitten goed inspuiten wil wel eens helpen
met een drevel wil misschien ook nog wel maar je loopt meer kans dat je de boel beschadigt

vince11779 (0), 17 jaar geleden

Heb dit probeem ook gehad. Ik heb de scharniergaten opgeboord tot een iets ruimere diameter. Zo uit mijn hoofd 6 mm en er een flink ingevette bout m6 in gezet met aan de onderkant een zelfborgende moer. Zit er al 5 jaar in. Wel zorgen dat er een bout in zit die over dat deel waaromheen de deur scharniert geen draad zit.

Jan5014 (0), 17 jaar geleden

Heb je dit bij beide schanieren gedaan en zijn die oude pennen er een beetje gemakkelijk uit te krijgen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Express of stel zelf een nieuwe vraag.