Renault Clio Estate 2009: Problemen met ruitenwissers en verlichting

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4F H7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 74

Goedemorgen!

Een aantal dagen geleden kwam ik er achter dat mijn ruiterwissers (voor) niet meer werken. Dit probleem heb ik vaker voorbij zien komen dat alleen de snelste stand nog wel werkt, maar ook dit is bij mij niet het geval. Wanneer ik de ruitensproeiers (voor) gebruik, werken de ruiterwissers gek genoeg wel weer. De achter ruitenwissers werken ook gewoon naar behoren.
Ik heb al gekeken naar de zekeringen zowel onder het stuur als onder de motorkap, maar hier heb ik niks geks kunnen vinden. (wanneer ik de zekering van de voorruitenwissers eruit haal, werken de ruitenwissers ook niet meer tijdens het sproeien, dus ik heb de goeie gecheckt.)

Nu merkte ik vanochtend tijdens het rijden dat een tegenligger met grote lichten naar mij aan het seinen was, aangekomen op mijn werk zag ik dat inderdaad mijn koplamp linksvoor het niet meer doet (2e keer dit jaar). Toen keek ik of mijn overige verlichting nog wel werkte, maar zowel het grootlicht als de mislampen gaan allemaal niet meer aan. Ook op het dashboard gaat het blauwe icoontje van grootlicht en de icoontjes van de mislampen niet aan.

Mijn vraag is of iemand bekend is met dit probleem? Waar zou het aan kunnen liggen?

Met vriendelijke groeten,

Merijn Peters

merijnpeters

Geplaatst door merijnpeters (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

willyvan (5) PRO, 2 jaar geleden

denk upc stuk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.