Renault Clio: Raar geluid bij het los laten van gaspedaal en het weer oppa

Bouwjaar: 1999

Hallo allemaal,

Heb sinds kort een raar geluid in me auto als ik zeg maar in me 4de en 5de versnelling zit met een snelheid boven de 80km/h en ff me gas los laat het is een heel kort raar geluid gaf ik daarna weer gas bij dan hoor je het hetzelfde geluid weer heel ff en daarna is het weer weg.
Bij het uitvoegen of je nadert een stoplicht dan hoor je het langer met name als je de koppeling intrapt.
Heb er al een garage bedrijf naar laten kijken maar die heeft geen idee wat het kan zijn (was geen Renault garage).
Heeft iemand een tip voor me van wat het kan zijn.

Alvast bedankt.
Ramon

Ps. Ik heb een Clio II Max 1.6 RN uit 1999, me broer heeft bijna de zelfde een 1.4 en raar genoeg heeft die sinds kort het zelfde geluid

Ramon9288

Geplaatst door Ramon9288 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Autoparts (0), 18 jaar geleden

Heb je al gecontrolleerd of je plastice binnenscherm wel goed vast zit want dat kan ook resoneren of iets dergelijks wat los zit.
Dit is makkelijk zelf te controleren.

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarom breng hem niet naar Renault?

Ramon9288 (0), 18 jaar geleden

Ja dat gaan we ook doen, maar was benieuwd of iemand al zoeits aan de hand heeft gehad met een Clio van mijn type...omdat me broer het namelijk ook heeft en die heeft ook een Max uitvoering.

John648 (0), 18 jaar geleden

Ik heb sinds een paar weken precies hetzelfde geluid met een Clio 1.4 van oktober 2000.
Bij mij kan de Renault garage niets vinden. Ik ben dus erg benieuwd naar een oplossing van een andere garage.

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Heb ik ook gehad bij mijn Megane 2.0/16v bj 2004. Volgens de dealer was het een resonerend terugslagklepje van de rembekrachtiging. Het vacuum in het inlaatspruitstuk fluctueert het meeste bij gas los/gas bij. Het membraam van de hoofdremcylinder kan dan vrij grote bewegingen maken waardoor dat klepje open en dicht gaat. Als het niet goed sluit gaat het resoneren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.