Renault Laguna: raar probleem met starten en achter-ruitenwisser

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

vorige week hield mijn achterruitenwisser er plotseling mee op. En even later deed deze het gewoon weer.
Dit is een paar dagen zo doorgegaan, wel werken niet werken wel werken niet werken...

Tot ik smorgens weg wilde rijden en de auto niet meer wilde starten. de startmotor draaide wel rond, maar aanslaan ho maar. Ook de achter ruitenwisser en de voor ruitenwissers deden het niet meer. Na vervanging van de 30 A zekering in het dashboard deden beide ruitenwissers het weer en ook de auto start weer.

Ik ben langs de garage gereden, en die kunnen niks vinden. Vandaag begint het probleem weer opnieuw, met de achterruitenwisser,en ik ben dus bang dat de auto binnen nu en een paar dagen weer niet wil starten... Kan iemand mij vertellen waar ik dit probleem moet zoeken en hoe ik dit zou kunnen verhelpen???

jurriaan008

Geplaatst door jurriaan008 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

waarschijnlijk is de bedrading beschadigd bij de achterklep, waar hij door de doorvooer gaat.
Als er een draad sluiting maakt , gaat de zekering eruit.
Even daar controleren.

mvg,
Hans.,

jurriaan008 (0), 16 jaar geleden

kleine toevoeging:

Als de achterruitenwisser het plotseling weer gaat doen, hoor ik onder het dashboard allemaal geknetter, daarna is er niks meer aan de hand en werkt ie weer normaal...

jan1958 (0), 16 jaar geleden

zou toch maar even onder dashboard kijken. waarschijnlijk een rotte aansluiting op je zekeringkast of in een verdeelconnector. de kans is aanwezig dat door dit soort grappen je voiture van daag of morgen in de hens gaat.

sgm (0), 16 jaar geleden

Heb je een achterruit die apart geopend kan worden? Het asje van de achterruitwisser door de ruit wil nog wel eens vastroesten. Helaas is dat asje niet makkelijk te vervangen. Wat ik gedaan heb, is (met de ruit open) de af inspuiten met WD40. Dat een tijdje laten inwerken en dan met de hand de wisser bewegen. Toen de as weer gangbaar was, de as ingespoten met siliconenvet. Gaat nu al 2 jaar goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.