Renault Laguna II 1.9dCi: Rammelende speakers

Bouwjaar: 2003

Vorig jaar reed ik in een Laguna Expression met standaard speakers, waardeloos waren die dingen. Nu heb ik een andere Laguna (Dynamique) en heb direct de speakers laten vervangen door (Grand) Cabasse Tronic. Op zich doen de speakers het aardig, ze kunnen het vermogen beter kwijt, echter de deuren niet. Vooral achter rammelen ze aan alle kanten, al meters tochtstrip toegepast om de uitslag op die manier te vergroten. Ik ben al bij Renault terug geweest en geven ook toe dat de speakers wat klein zijn (13 cm) en ze hebben te weinig ruimte voor uitslag. Ik heb de standaard Radio/CD unit vervangen door een Pioneer met MP3 (4x50W + 70W subwoofer uitgang).

Mijn vraag is eigenlijk, is er een oplossing voor die rammelende deuren. Heeft iemand wel een lekkere sound in zijn/haar Laguna met een goede bas erin. Én daarnaast ben ik op zoek naar een subwoofer voor in de Renault, zijn er 'custom-build' woofers voor de Laguna te krijgen (zonder te hoeven zagen)?



Bij voorbaat dank!

jvgils

Geplaatst door jvgils , lid sinds 19 jaar geleden

4 Reacties

rob9958, 19 jaar geleden

Jurgen,

Die standard speakers zijn inderdaad waardeloos en ik heb ze dan ook vervangen door 13cm (helaas geen 16cm zoals in mijn oude Laguna) 70W Caliber middentone en aparte tweaters op het dashboard. Als subwoofer gebruik ik een compacte versterker/25cm basspeaker van Clarion gemonteerd in de kofferbak. Het resultaat is fantastisch!!!!

Van rammelen heb ik helemaal geen last.

Fred Smissaert, 19 jaar geleden

Hallo

Hoe zit dat met die Pioneer van jou? Heb je dan nog stuurbediening en kan je de display op het dashboard nog gebruiken?





members.chello.nl/f.smissaert/spanje.htm

rob9958, 19 jaar geleden


Stuurbediening zeker wel, display (meestal) niet. je leest over dit laatste verschillende berichten: de meeste zeggen dat je in het geheel geen display-info ziet, sommige zeggen wel info van een CD.

Ik ga het over enige weken zelf ervaren aangezien ik een Sony MP80 autoradio en een aparte kabel (bij Renault) ga bestellen

okidoki, 19 jaar geleden

Hallo allemaal,

Pioneer en Sony leveren tegenwoordig voor de meeste auto's met display's de juiste kabels (bv via brezan) En kijk bij de renault laguna's even of er nog bekleding (een dun doekje) achter het speaker rooster zit. dit geeft bij veel lucht verplaatsing (bass) een rammel geluidt, het stof gaat namelijk klapperen door de lucht verplaatsing.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!