Renault Scenic: Renaul slaat af bij intrappen koppeling

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel

Hallo,

Ik heb het volgende probleem met mijn auto. Zodra ik moet afremmen en ik de koppeling in druk wil de motor nog wel eens afslagen. Dit gebeurd niet altijd maar begint steeds vaker voor te komen. Ik dacht eerst dat het alleen met een koude motor was maar gisteren gebeurde het ook met een warme motor. Dit probleem komt niet voor bij het optrekken als je moet schakelen.

Iemand een idee waar dit aan kan liggen?

Met vriendelijke groet,

Johnnie

Johnnie

Geplaatst door Johnnie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RolandK10257 (0), 17 jaar geleden

Mischien zakt de motor te ver terug in toeren, loopt hij stationair wel goed ?

Johnnie (0), 17 jaar geleden

Dat is ook verschillend. Vooral met een koude motor heb ik het idee van dat die niet stationair loopt dan gaat het een beetje me hakken en stoten en een dikke walm rook uit de uitlaat bij het starten (hiervoor zijn de voorgloeispiralen en accu al vervangen). In de meeste gevallen slaat die nog niet af maar soms heb je het idee zodra je de koppeling in trapt en dan aan het geluid te horen denk je dat die afslaat en het dan niet doet.

Ik heb ook al zitten denken aan het staionair lopen maar hoe zet je hem dan een takje hoger.

Groet,

Johnnie

RolandK10257 (0), 17 jaar geleden

Het zou de vervroegingsklep kunnen zijn. Dat is een onderdeel wat in de dieselpomp zit. Het verklaart niet waarom je het bij het intrappen van de koppeling merkt.
Ik ben geen expert maar ik heb een megane turbo diesel van 1996 gehad en daar is die klep ook een keer vervangen. Wel een duur ding trouwens (160 euro).
Hang me er niet aan op, wacht nog even of meer reacties krijgt.

Johnnie (0), 17 jaar geleden

Roland,

Bedankt voor je reactie. Ik zal nog even wat meer berichten afwachten maar ga ook even opzoek of dit het misschien wel kan zijn. In iedergeval bedankt.

Groet,

Johnnie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.