Renault Scenic: Renault Scenic DT1 houdt regelmatig in, kan niet harder dan 80

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: DTi

Mijn Scénic uit 2001 is onlangs bij de garage geweest omdat deze regelmatig inhoudt. Hij lijkt dan niet vooruit te branden en lijkt ook steeds te verzuipen als er gas wordt gegeven. Het storingslampje begint even daarna ook te branden (het lampje met spiraalvormig teken) De auto schudt ook behoorlijk bij stationair toerental, toerental iets verhogen door gasgeven helpt dan ook niet.
Bij de garage hebben ze de EGR klep vervangen Ook de gloeibougies zijn alle vier vervangen en de auto heeft daarbij ook een grote beurt gekregen. Hierna bleef de auto echter schudden bij stationair en nu komt ook het inhouden terug, net als het storingslampje. De Scénic rijdt dan soms niet harder dan 80 op de snelweg. Meestal is het maar tijdelijk en als het storingslampje dooft kan ik meestal ook weer doorrijden. Het inhouden is dan over.

Wat zou het nu nog kunnen zijn? Ik word er in ieder geval redelijk sikkeneurig van....

Bochtenkoning

Geplaatst door Bochtenkoning (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

begin maar eens met uitlezen van het storings geheugen bij de DEALER, vraag daar om de foutcode en plaats die hier

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.