Renault Espace: Sationair toerental onregelmatig.

Bouwjaar: 1995

Type: Renault Espace 2.2i, bouwjaar 1995, 200000km.
Probleem:
Bijna elke keer als ik start, koud of warm, gaat de motor op een ander stationair toerental draaien. Soms schommelt hij rond de 500, vaak bij koude motor, maar soms ook tussen de 1500 en 2000, koud of warm. Stoppen en direct weer starten help niet. De wagen een kwartier stil laten staan helpt soms. Als het toerental met 500 begint lijkt deze wel gevoelig voor de temperatuur te zijn en zal redelijk vlot het juiste toerental (850) aannemen. Als het toerental rond de 1500 begint dan blijft dat meestal ook zo, net zolang totdat hij weer een langere tijd heeft stilgestaan.
De wagen heeft nog niet aan de 'hartmonitor' gelegen. Gevraagd bij de dealer maar deze geeft mij totaal geen garantie dat de oorzaak gevonden word, laat staan gerepareerd kan worden. Moet ik het probleem zoeken in een van de sensoren of lijkt het meer op een pakkings/afdichtingsprobleem. Alle hints zijn welkom. De zoektocht moet nog beginnen.
Bij voorbaat dank voor jullie reacties.

bilion

Geplaatst door bilion (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Tempsensor misschien.
Maar dit kan een dealer gewoon uitlezen.
Ik snap niet dat er altijd van die rare antwoorden gegeven worden.
Hij kan toch een aantal basis instellingen controleren?.
Gewoon naar een ander gaan die wel de moeite neemt een klant met goed fatsoen te helpen.

bilion (0), 18 jaar geleden

Excuses voor mijn late reactie. Ben door omstandigheden nog niet aan het verwisselen van de tempsensor toegekomen en leef momenteel even met het euvel. Misschien komend weekend. Ik zal verslag uitbrengen zogauw ik nieuws heb. Als nog bedankt voor een snelle reactie en tot horens.

Groet, Marcel

bilion (0), 17 jaar geleden

Na mijn laatste reactie is het probleem praktisch verdwenen. Vandaar dit late vervolg. De hele zomer geen problemen meer gehad. Toerental was iets aan de lage kant (ongeveer 750 rpm) maar voor de rest stabiel. Tot voor kort (twee weken terug). De temperaturen duiken onder de 10 graden en van het ene op het andere moment is het probleem terug. Bij een koude motor een te laag toerental (500 rpm). Auto naar de dealer gebracht en 'uit laten lezen'. Reactie; alles werkt naar behoren, geen kapotte sensoren. Het te lage toerental was ook niet geconstateerd. Ik had de wagen natuurlijk naar de dealer gereden en hierdoor was de motor enigzins op temperatuur gekomen. Advies: aan de benzine een middel toevoegen voor het reinigen van de injectoren (Wynn's Injector Cleaner, 350 ml bij 1 tank benzine). Bijna direct, de derde rit, slaat het probleem om naar een te hoog toerental (koud 1900 rpm, warm 1500 rpm). De motor stoppen en weer starten als deze koud is, schijnt geen effect te hebben echter wanneer de motor warm is (1500rpm) blijkt dat, na het stoppen en weer starten van de motor, het toerental normaal te zijn (850 rpm). Ik verwacht dat het probleem zich de komende winter weer vaker zal voordoen. Ik houd jullie op de hoogte. Het is aannemelijk dat het probleem te maken heeft met de temperatuur maar waarom valt het toerental weer terug naar een normale waarde na het stoppen en weer starten van de motor. Wordt de computer hierdoor gereset en waarom telkens weer opnieuw? Ik heb van de dealer begrepen dat de 'computer' eenvoudig te resetten is door het verwijderen van de voedingsspanning dus door het los- en vastschroeven van de accu pool. We zullen zien!!!

Tot horens, Marcel

bilion (0), 15 jaar geleden

Dit onderwep kan gesloten worden en wordt gecontinueerd in het onderwerp:

te hoog / laag toerental...

Groet, Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.