Renault Scenic: Scenic 1.9 diesel JAOJ FQ8-motor rattelen en roken motor

Bouwjaar: 1999

Lucas brandstofpomp en kmstand 153.000
Wagen werd door wegenwacht afgesleepd naar garage, was opeens beginnen roken tijdens rijden.
Wagen start goed maar draait niet helemaal soepel bij koudstart, rookt ook wat blauwig.Laat je de motor warmdraaien en je geeft gas tot +- 3000 t/min dan begint de motor te schokken, rookt grijs-wit en rattelt, doet dit maar nadat de motor enige tijd gedraait heeft.
Geen foutcodes aanwezig,distributieriem en vervroegingsklep werden verleden jaar vervangen. Voor de zekerheid vervroegingsklep en brandstoffilter vervangen probleem blijft.

geert3496

Geplaatst door geert3496 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kwako80 (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk had je het dan wel al geroken, maar hebben ze niet toevallig euro getankt ?? i.p.v dieselolie. wil nl. wel is vaker gebeuren.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Verstuiver met opnameelement lichthoogte (3e cilinder) defect. Het ratelen wat jij bedoeld zal wel een keiharde dieselklop zijn. Ik neem aan dat de distributietiming nog goed is. Je vervroegingsverschil mag nooit meer dan 5 graden zijn; #32 met de XR 25.

geert3496 (0) PRO, 18 jaar geleden

Vervroegingsverschil is bij optreden van de dieselklop tss de 4 en 6 graden. Zal verstuiver controleren en hou jullie op de hoogte.

geert3496 (0) PRO, 18 jaar geleden

Verstuivers vervangen door exemplaren van een goed lopende diesel, geen verbetering.Motor rechtstreeks op diesel laten lopen ook geen verbetering.Distributie gecontroleerd en compressie gemeten, 3 cilinders blijven iets achter maar dit zou geen oorzaak mogen zijn voor dit probleem.Probleem wordt slechter, zelfs op stationair begint de wagen nu opeens geweldig te roken en kloppen.Denk dat probleem zich in de pomp situeerd.

garageburgwal (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb een keer gehad dat de zekering defect was links in de motorruimte, maar dit heb je waarschijnlijk al gecontroleerd

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien een beetje laat; maar de EGR plaagt je niet?

geert3496 (0) PRO, 18 jaar geleden

EGR klep is uitgeschakeld.Klant heeft gevraagd voorlopig niet verder te zoeken, bij meer nieuws laat ik iets weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.