Renault Grand Scenic: Schakelt niet meer in achteruit

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine

Sinds vorige week maandag schakelt mijn auto niet meer in zijn achteruit, het voelt alsof iets de pook tegenhoudt. In de andere versnellingen gaat hij wel. Er lag pas wat olie onder en bij het rijden (vooruit, want achteruit gaat sowieso niet meer) maakt hij een ratelend geluid. Voor de volledigheid vermeld ik dat de auto voordat dit probleem zich voordeed twee weken bij een valet parking heeft gestaan ivm vakantie en dat ik onderweg terug van Schiphol naar huis (ongeveer 50km) een keer heel flink heb moeten remmen omdat er ineens een file ontstond.

Is er iemand die mij zou kunnen zeggen wat er aan de hand zou kunnen zijn? Ik hoop niet dat de hele bak moet worden vervangen, want ik hoor dat dit een prijzige grap is....

Mijn dank alvast!

MyrnieW

Geplaatst door MyrnieW (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1445) PRO, 7 jaar geleden

Wat was de kleur van de olie ?
Schakelstang/kabel kan op de bak defect zijn , of bij de pook onder de hoes is wat los geschoten , dit gebeurt nog wel eens.

MyrnieW (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie Kaleido 1.
De olie was een beetje honingkleurig, niet zwart in ieder geval. De hoes van de pook is er af geweest, daaronder was niets afwijkends te zien. Ook in de motorkap en onder de auto is gekeken (op de brug, onderplaat er af gehaald)

pieterp9094 (0) PRO, 7 jaar geleden

is het probleem ontstaan na de flinke remactie ?

Dan zou je de schakelstangen moeten laten controleren.

Is het ook niet zo dat de vergrendeling van de achteruit (knop omhoog of zoiets) nu voorkomt dat die in de achteruit gaat ?

kaleido 1 (1445) PRO, 7 jaar geleden

Honingkleurig , zou versnellingsbakolie kunnen zijn , ik neem aan dat ze daar nu meteen naar gekeken hebben ?
Dan zou je haast aan de bak gaan denken , schakelkabels zijn echt goed gecontroleerd ?

MyrnieW (0), 7 jaar geleden

@pieterp9094: in ieder geval daarna, remactie was op de snelweg en kort daarna kon ik niet achteruit schakelen. Dat had ik echter voor de remactie en nadat de auto op Schiphol had gestaan nog niet gedaan.

@kaleido 1: ik weet niet of de schakelkabels gecontroleerd zijn, maar dat lijkt me wel. Alles wat zonder de bak uit te bouwen kon worden gecontroleerd is gecontroleerd.

pieterp9094 (0) PRO, 7 jaar geleden

zit er niet ergens een scheur in de bak waar de olie eruit komt en waardoor de achteruit niet meer werkt ?

leboef (0), 7 jaar geleden

Lekkage langs de ashoes?

MyrnieW (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor de suggesties, ik heb besloten de auto te verkopen en dat is inmiddels ook gebeurd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.