Renault Grand Scenic: schokken bij kleine acceleraties

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dCi

Bij het rijden bij constante snelheid van 52 en 68 km/u en vervolgens een kleine acceleratie , schokt de wagen 2 tot drie keer even vooraleer hij versnelt. Bij koude motor draait hij ook onregelmatig.

Bij het rijden met koude motor schokt hij niet bij acceleratie.

Sinds kort treedt het schokken ook op bij andere snelheden. Het probleem wordt groter naarmate de benzinetank leger raakt. Auto werd uitgelezen maar geen storingen op te sporen. De garage heeft wel een dieselspoeling uitgevoerd, waardoor het probleem voor korte periode verholpen was.

Heeft iemand ervaringen met dit probleem? Ik merk wel dat het gaspedaal niet zo snel meer reageert.

gverbiest

Geplaatst door gverbiest (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

musti123 (0), 15 jaar geleden

deze probleem heb ik ook met mijn scenic en volgens mijn garagist zijn het mijn banden of remschijven wat ik betwijfelde.
heb ik toch laten vervangen ...niets uitgehaald. dinsdag gaat hij binnen voor een grondig ondezoek (garantie)
moest het opgelost zijn laat ik iets weten.

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoeveel kilometer heb je al op de teller? 60000 of meer en brandstoffilter nog niet vervangen?

gverbiest (0), 15 jaar geleden

de brandstoffilter is vervangen op 50 000 km. Probleem bleef bestaan.

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Lijkt me een beetje op een vervuilde EGR-klep. Nu denk ik dat de jouwe al watergekoeld is. Normaal geeft dat bij Renault vrij vlug een storing, daarom dat ik twijfel. Men zou de inspuitwaarden van de verstuivers eens moeten checken met de CLIP. Drukken in het inspuitsysteem tijdens rijden en tijdens het schokken zijn ook interessante gegevens net als de turbodruk of luchtmassa. Aangezien je 2 jaar garantie op je wagen hebt, moet een erkend dealer dit kunnen oplossen, wat dat ook mag kosten... Dat is jou zaak niet. Laat hen maar werken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.