177 bezoekers online

Renault Laguna 2001: Schokkende motor

Bouwjaar: 2001

Dit weekend kocht ik deze auto als occasion met 45.000 km op de teller. Tijdens de proefrit 2 weken geleden, liep de auto perfect. Ook de eerste paar ritten gingen prima, maar nu begint de auto (zelfs stationair) onregelmatig te lopen. Met name bij het versnellen doen deze problemen zich voor. Er gaat ook een geel controle lampje knipperen, met advies om naar een dealer te gaan, maar ik dacht, eerste maar eens zelf wat onderzoek plegen. Heeft iemand tips voor mij?
Zou het misschien iets te maken kunnen hebben met de inbouw van een alarm en navigatie systeem? Kan het motormanagement hiervan in de war raken? De houdbaarheids datum van de accu is 08/2004. Ligt hier misschien het probleem?

Bedankt voor de tips en groeten van Melis Jan.

melis

Geplaatst door melis , lid sinds 16 jaar geleden

1 Reactie

0

melis, 16 jaar geleden

Zojuist toch maar even naar de dealer gereden, en daar was de conclusie dat de motor met hoge-druk gereiningd was voor de afleveringsbeurt. Dit had natte bougies, cylinders en bougies tot gevolg. Alles droog blazen en nieuwe bougies (waren inmiddels al aangetast) en alles loopt weer perfect, zoals tijdens de proefrit.

Kortom, geen water in de motor gebruiken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.