Renault Safrane: Slecht lopende koude motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 24v

Beste lezer,

Ik ben in het bezit van een Safrane 3.0 V6 24v automaat die het volgende probleem heeft. Wanneer de motor koud gestart wordt slaat hij direct aan maar met een erg hoog toerental. Als je vervolgens weg rijdt merk je dat de motor niet lekker loopt en teveel benzine krijgt. Zodra de snelheid hoog genoeg is voor de verbruiksmeter zie ook dat het verbruik enorm hoog is. Bij een constante snelheid van 80km/h ongeveer 18L per 100 km. Ook bij het afremmen op de motor loopt het verbruik niet verder terug dan 10 - 12 L per 100 km en schokt de motor. Na ongeveer 2 a 3 km rijden gaat het probleem vanzelf weg. Warm loopt de motor goed alhoewel ik het verbruik ook dan aan de hoge kant vind, ik weet dat dit geen zuinige auto is maar het verbruik zit duidelijk boven de opgave van de fabriek. Uiteraard heb ik de auto bij (verschillende) garage laten onderzoeken maar er is niets gevonden. Regulier onderhoud is allemaal netjes uitgevoerd.
Ik heb zelf wel wat ideeen maar voordat ik geld ga uitgeven krijg ik graag wat advies uit het veld, alle suggesties zijn welkom!

Karel

karelvm

Geplaatst door karelvm (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Klinkt alsof er een sensor (mogelijk koelwater temperatuur) verkeerd aan geeft.
Niet voldoende verkeerd voor een foutcode, maar genoeg om koud niet goed te lopen.
Op een gegeven gaan de lambdasondes werken en dan wordt het probleem gemaskeerd.

Auto koud laten testen en sensoren uitlezen om te zien of deze wel een goed signaal geven.
Eventueel gecombineerd met een 4-gas meting koud, dan moet je wat kunnen zien.

karelvm (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor het advies, de koelwater temp sensor is ook mijn eerste verdachte! Uitlezen bij koude motor is al eens gedaan maar leverde niets op. Wordt vervolgd.

Karel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.