Renault CLIO: Spanning valt spontaan uit

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: E7J C6, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Ik heb een merkwaardig probleempje bij de clio.

Regelmatig kom ik na een rit terug bij de auto en is er in zijn geheel geen spanning op de auto. Niks werkt... Als ik de min van de accu eraf haal en er weer op doe dan werkt alles perfect!!

Ik zie dat deze clio een soort dodemansknop heeft nabij de accu.. Ik zie hierin een platsic ring die je in kan drukken(komt dan weer terug naar boven dus klikt niet vast ofzo, maar beweegt als n soort veer)

Ik begrijp dat deze knop voor een ongeval ia zodat alles uitvalt.. Moet deze knop indrukbaar zijn? Zit hier mijn probleem in? Zover ik weet en kan zien heeft de clio geen aanrijding gehad

Tijdens het rijden heb ik niet meegemaakt dat het uitvalt. Het is steeda als ik de volgende dag sochtenda bij de auto kom dat dit gebeurt..

jnunen

Geplaatst door jnunen (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 7 jaar geleden

Je kunt meten of deze knop het probleem is , er moet aan beide kanten signaal zijn.
Ik denk niet dat de knop het probleem is , je haalt de klem los en weer vast en dan werkt het systeem wel , ik neem aan dat je dan nog niet aan de knop gezeten hebt ?
Zou het eerder zoeken in een slechte verbinding , relais , module of plus of min aansluiting.

jnunen (0), 7 jaar geleden

Het probleem was spontaan verdwenen. De auto ook verkocht aan een vriend. Maar ineens van de week belt ie dat hij geen spanning heeft en stil staat.

Hierop heeft hij de bewuste knop aangeraakt en alle stroom was weer terug... Nu is t probleem niet verder voorgekomen

Maar om ervoor te zorgen dat hij dit niet weer krijgt.. Kan ik die knop uitschakelen cq omlussen of wordt dat sterk afgeraden?

kaleido 1 (1600) PRO, 7 jaar geleden

Dat kan. , je crashbeveiliging werkt dan niet meer als je een ongeluk krijgt , daar moeten we maar niet bij stil staan.

jnunen (0), 7 jaar geleden

Nee zullen we maar niet doen haha.

Dan ga ik m omleiden!

Tnx

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.