Renault Twingo 2003: Start problemen.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: D4F A7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

De Twingo van een kennis heeft bijna halfjaar stil gestaan en was daarna bijna niet meer te starten.
Ik had al eens vaker gehoord van problemen met bio ethanol in de benzine en dat dit problemen kan geven bij een auto als die langer stil staat omdat het vocht aan trekt.
Ik heb er toen een blik injector reiniger in gedaan.
En na een tijdje starte hij weer normaal en heeft weer een tijdje goed gelopen. Ze heeft hem later weer een paar weken stil laten staan met euro 95 benzine.
En vanaf die tijd blijft het gedonder.
De ene keer start hij zonder probleem en de andere keer krijg je hem met geen mogelijkheid aan de praat.
Ik dacht misschien een verstopt benzine filter, maar als hij al loopt dan houd hij niet in en hapert ook niet.
De benzine pomp hoor ik ook gewoon lopen als je start.
Ik heb voor zo ver het kon de tank leeg gepompt en er Vpower zonder ethanol in getankt en er nog een flesje brandstofsysteem reinger bij gedaan.
Maar hij blijft dit probleem houden, heeft iemand een idee waar ik nog naar kan kijken?

sjeepie1

Geplaatst door sjeepie1 (75) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (2880) PRO, 1 week geleden

Als hij niet aan slaat , neem aan dat je dat bedoeld met niet starten , heb je dan wel vonk ?

    Heb ik eerlijk gezegd nog niet getest omdat ik er vanuit ging dat het aan brandstof gedeelte moest liggen. maar zal ik van de week eens testen. - sjeepie1 (75), 1 week geleden
    Bedankt, ik laat even weten wat er uit komt. - sjeepie1 (75), 1 week geleden

AS1 (145), 1 week geleden

Als geen vonk dan is de BDP-sensor verdacht. Die kun je meten. Moet iets van 350 Ohm zijn. Als oneindig, dan is deze kapot.

    Dankjewel ga ik van de week even meten. - sjeepie1 (75), 1 week geleden

sjeepie1 (75), 1 week geleden

Ik heb vandaag vonk getest een er was geen vonk.
Heb vervolgens die BDP sensor gedemonteerd en doorgemeten en die zat op de 305 ohm, dus die was dan neem ik aan niet defect.
Heb het boeltje weer gemonteerd en daarna startte hij zonder problemen en tot nu toe de hele dag door.
Ik vermoed dan een slecht geoxideerd contact of zo.

kaleido 1 (2880) PRO, 1 week geleden

De stekker van de bdp vaak het slechte contact.

sjeepie1 (75), 1 week geleden

Het is nog steeds elke keer starten zonder probleem, dus het probleem is opgelost.
Kaleido 1 & AS1 Bedankt voor jullie hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php