Renault Clio: start problemen

Bouwjaar: 2000

Beste techneuten,
Ik heb een probleem met mijn Clio 1.9D, 1 op de 10 keer wil ie niet starten.De startmotor draait wel maar hij slaat niet aan en maakt zelfs geen aanstalte om aan te slaan. Meestal gebeurt dit met een warme motor, en dan start ie (meestal) ook niet meer het eerste 1/2 uur. Wanneer ie dan weer wel start, slaat ie meteen de 1e keer aan en zonder pruttelen.
Dus lucht in de leiding is het volgens mij niet, meer iets elektronisch. Misschien de computer of de brandstof onderbreker ?

Alle hulp is welkom!

gtz,
Marc

Marc6901

Geplaatst door Marc6901 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

vliegwielsensor vernieuwen

Marc6901 (0), 19 jaar geleden

ksie,
Wat is de functie van een vliegwielsensor ?
De startmotor draait namelijk wel rond.

Sindala (0), 19 jaar geleden

Bepaald o.a. de inspuiting. Maar meestal is goed schoonmaken voldoende. Er komt wat metaalresten aan de senor en dat stoort.
Is blijkbaar een renaultmotorkwaal.
Ik heb geen Clio maar in de 19 zit het bovenop het vliegwiel 2 boutjes (10 mm?)los maken en dan til je de sensor er zo uit.

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

als ie niet start/aanslaat gaat dan wel het ledje van de start blokkering uit

Marc6901 (0), 19 jaar geleden

Ja het ledje van de blokkering gaat wel uit. Een keer toen ie niet starte heb ik mijn reserve sleutels gebruikt, maar dat maakte ook niet uit. Ik zal de vliegwiel sensor (proberen) op te zoeken en schoonmaken als ie vies is. Hopelijk is dat genoeg en anders vervangen. Bedankt iedereen.
Wel raar is dat ie nooit stottert of slecht loopt wanneer ie eenmaal gestart is niet ?. De sensor bepaald immers de inspuiting.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

opnemer die meet of dat de motor rondgaat en een signaal aan de computer geeft

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.