Renault Clio: startmotor

Bouwjaar: 1991

De auto niet starten als hij kort van het contact is geweest (bijv. bij tanken). De lampen doen het wel en de radio, net als het dashboard alleen er gebeurd voor de rest niks. De startmotor doet niks. Alsof er geen contact is tussen het contactslot en de startmotor. Na een paar uur start hij weer zonder problemen.

peter8799

Geplaatst door peter8799 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peter8799 (0), 19 jaar geleden

ben vergeten om te vragen waar de startmotor zit, misschien is het daar wel iets mee.

staartje (0), 19 jaar geleden

je startmotor zit of voor op het motorblok of achterop ligt ff aan wat voor motorblok je hebt, controleer eerst ff met een proeflampje of je wel spanning krijgt op de startmotor als je de contactsleutel bedient in de stand van het starten is dit goed dan zal het probleem vermoedelijk aan het opname element vliegwiel liggen en deze zit boven op de versnellingsbak.

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk ook even of je startsolenoide op de startmotor zelf wel inslaat. Een tikje met een hamer op dat kreng wil wel eens helpen. Is overigens niet afdoende, maar dan weet je wat er loos is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.