Renault Laguna Grand Tour 2008: startmotor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: M9R-805, Motorinhoud (cc): 1995, Vermogen (kw): 110

Startmotor klikt alleen (bendix) ,startmotor draait niet.
startmotor getest (een aantal x) los van de auto, werkt zo als t hoort.
startmotor terug gemonteerd bij het starten alleen weer een klik van de bendix (startrelais) motor zelf draait niet rond.
Heb op de auto door verbonden en de startmotor draait en motor slaat aan.
Er is spanning op de dunne kabel vanaf startknop.
Accu vol geladen.
Wat kan het probleem zijn?
Groeten

shajisha1960

Geplaatst door shajisha1960 , lid sinds 2 jaar geleden

8 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Wat heb je door verbonden ?

shajisha1960, 7 maanden geleden

de vaste plus (dikke kabel) met de kabel die de startmotor in gaat.

Monteur Senior, 7 maanden geleden

jij zegt er staat spanning op de dunne draad vd startmotor,heb jij dit gemeten met de draad los en proberen te starten of de draad vast op het relais en dan proberen te starten? het kan zijn dat onbelast de spanning goed is maar met belasting te laag is.

Monteur Senior, 7 maanden geleden

foutje van mij,ik lees nu dat de bendix wel inslaat.

    ja idd de bendix werkt. gemeten vast op relais. - shajisha1960, 7 maanden geleden

Heino4267, 7 maanden geleden

Dat kan (aangenomen dat de stroomvoorziening naar de startmotor goed is), alleen het startrelais veroorzaken, dus je bent toe aan een nieuwe of gereviseerde startmotor.

- Wat je nog zou kunnen doen is de spanning meten op de startmotor, op de dikke kabel t.o.v. massa, op het moment van inslaan van de bendix. Als dat 12 Volt is, is die kabel in orde.
- Ook zou je met de zwarte kabel van een set startkabels het motorblok extra aan accumassa kunnen leggen om uit te sluiten dat de massakabel van motorblok naar carrosserie rot is. Als met die doorverbinding de startmotor wel goed werkt, is de massakabel dus ergens rot.

    Ok zal t checken. Maar waarom werkt de startmotor wel los van de auto? Ik heb m los gehad en schoongemaakt en een aantal malen getest. Werkte als normaal. Het lijkt erop dat het relais niet helemaal de kontakten door verbind binnen in het relais. Want als ik deze twee handmatig doorverbind werkt de motor zoals hoort. Zou dan idd denken aan een massa of voedings probleem. - shajisha1960, 7 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Inderdaad een massa of plus probleem , zet eens op het metaal van het motorblok en de MIN klem van de accu een startkabel en kijk eens of het dan beter gaat .

7seconds, 7 maanden geleden

dat de startmotor buiten de auto werkt als de bendix naar buiten komt is niet zo vreemd. Hij hoeft het "zware werk" niet te doen zonder vliegwiel. Als ie weer gemonteerd zit komt de bendix ook naar buiten maar heeft ie kennelijk niet genoeg kracht om het vliegwiel te laten draaien. Dus startmotor openmaken en koolborstels vervangen of een ruilexemplaar kopen.

    koolborstels zijn in orde. als ik m doorverbind op t relais draait de startmotor rond en slaat de auto aan. dus hij kan t "zware werk" aan. - shajisha1960, 7 maanden geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Heb je al eens wat gemeten ?
Startkabel al eens geprobeerd ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna Grand Tour of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.