Renault Laguna Grand Tour 2008: startmotor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: M9R-805, Motorinhoud (cc): 1995, Vermogen (kw): 110

Startmotor klikt alleen (bendix) ,startmotor draait niet.
startmotor getest (een aantal x) los van de auto, werkt zo als t hoort.
startmotor terug gemonteerd bij het starten alleen weer een klik van de bendix (startrelais) motor zelf draait niet rond.
Heb op de auto door verbonden en de startmotor draait en motor slaat aan.
Er is spanning op de dunne kabel vanaf startknop.
Accu vol geladen.
Wat kan het probleem zijn?
Groeten

shajisha1960

Geplaatst door shajisha1960 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (290) PRO, 2 jaar geleden

Wat heb je door verbonden ?

shajisha1960 (0), 2 jaar geleden

de vaste plus (dikke kabel) met de kabel die de startmotor in gaat.

Monteur Senior (150), 2 jaar geleden

jij zegt er staat spanning op de dunne draad vd startmotor,heb jij dit gemeten met de draad los en proberen te starten of de draad vast op het relais en dan proberen te starten? het kan zijn dat onbelast de spanning goed is maar met belasting te laag is.

Monteur Senior (150), 2 jaar geleden

foutje van mij,ik lees nu dat de bendix wel inslaat.

  ja idd de bendix werkt.
  gemeten vast op relais. - shajisha1960 (0), 2 jaar geleden

Heino4267 (50), 2 jaar geleden

Dat kan (aangenomen dat de stroomvoorziening naar de startmotor goed is), alleen het startrelais veroorzaken, dus je bent toe aan een nieuwe of gereviseerde startmotor.

- Wat je nog zou kunnen doen is de spanning meten op de startmotor, op de dikke kabel t.o.v. massa, op het moment van inslaan van de bendix. Als dat 12 Volt is, is die kabel in orde.
- Ook zou je met de zwarte kabel van een set startkabels het motorblok extra aan accumassa kunnen leggen om uit te sluiten dat de massakabel van motorblok naar carrosserie rot is. Als met die doorverbinding de startmotor wel goed werkt, is de massakabel dus ergens rot.

  Ok zal t checken. Maar waarom werkt de startmotor wel los van de auto? Ik heb m los gehad en schoongemaakt en een aantal malen getest. Werkte als normaal. Het lijkt erop dat het relais niet helemaal de kontakten door verbind binnen in het relais. Want als ik deze twee handmatig doorverbind werkt de motor zoals hoort. Zou dan idd denken aan een massa of voedings probleem. - shajisha1960 (0), 2 jaar geleden

kaleido 1 (290) PRO, 2 jaar geleden

Inderdaad een massa of plus probleem , zet eens op het metaal van het motorblok en de MIN klem van de accu een startkabel en kijk eens of het dan beter gaat .

7seconds (0), 2 jaar geleden

dat de startmotor buiten de auto werkt als de bendix naar buiten komt is niet zo vreemd. Hij hoeft het "zware werk" niet te doen zonder vliegwiel. Als ie weer gemonteerd zit komt de bendix ook naar buiten maar heeft ie kennelijk niet genoeg kracht om het vliegwiel te laten draaien. Dus startmotor openmaken en koolborstels vervangen of een ruilexemplaar kopen.

  koolborstels zijn in orde.
  als ik m doorverbind op t relais draait de startmotor rond en slaat de auto aan.
  dus hij kan t "zware werk" aan. - shajisha1960 (0), 2 jaar geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 (290) PRO, 2 jaar geleden

Heb je al eens wat gemeten ?
Startkabel al eens geprobeerd ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.