Renault CLIO 1.2: Startonderbreking

Bouwjaar: 1997

Hallo,
Mijn vrouw en ik hebben een Renault Clio Mexx uit 1997. We hebben altijd een code in moeten voeren om de startonderbreker uit te schakelen. Nu heb ik zojuist de accu vervangen en kan ik de code niet meer invoeren. Het lampje naast de knop van de centrale deurvergrendeling blijft nu alleen maar snel knipperen. Wie weet wat er aan de hand kan zijn?

Jasper

JasperBodewes

Geplaatst door JasperBodewes (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (260), 7 jaar geleden

Dat je het altijd verkeerd hebt gedaan!

Een startonderbreker werkt samen met een transponder in de originele sleutel.
Als de auto en sleutel elkaar herkennen, wordt zonder dat je het merkt de startblokkering uitgeschakeld, zonder dat je een code hoeft in te voeren.
Omdat jij nog een auto met een infrarood sleutelcommunicatie voor de centrale deurvergrendeling hebt, heb jij nog de beschikking over een noodcode. Dat heet een noodcode, omdat die code voor nood is: als je sleutel niet wordt herkend. Blijkbaar rij jij al jaren met die noodcode rond en daar is die echt niet voor bedoeld.

Het snel knipperende lampje duidt er nu op dat de startblokkering actief is, waardoor je niet kunt starten/rijden. De oplossing is dat je de auto met je autopapieren, je huidige autosleutels en je paspoort naar de Renault dealer brengt, die op vertoon van jouw papieren een nieuwe sleutel voor je bestelt die past bij je auto, en die ook inleert op jouw auto. Dat zal in totaal ongeveer 165 Euro kosten, soms iets meer. Dat kan je vooraf opvragen.
Je hebt dan weer een normaal functionerende auto en een noodcode die daarna ook weer werkt, maar die je met die nieuwe sleutel niet meer nodig hebt.

Waarom de noodcode nu niet meer werkt weet ik niet. Heb je alle bij de rode accuklem losgehaalde draadjes weer goed aangesloten en er geen vergeten?
In jouw plek controleerde ik dat en haalde ik de accu daarna nog eens een uurtje los voor de gok dat daarna de noodcode weer werkt.
Daarna moet je wel de radiocode opnieuw invoeren (als jouw radio die heeft) en de ramen zelf opnieuw inleren. De radiocode kan je (als je die niet hebt) meteen bij de dealer opvragen als je daar toch bent.

En vervang de volgende keer de accu met gebruik van een tijdelijk nood-stroomvoorziening. Dat voorkomt veel problemen.

kaleido 1 (2050) PRO, 7 jaar geleden

Er kan ook nog een toetsenbordje in zitten heino !
Waarschijnlijk gaat het daar fout .

Heino4267 (260), 7 jaar geleden

Wellicht kan Jasper licht in deze zaak brengen?
Zit er een toetsenbordje in?
En is dit aftermarket? Dan zit waarschijnlijk daar ergens de fout ....

JasperBodewes (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. De code moet ingevoerd worden met de knop voor de centrale deurvergrendeling.
Na wat gegoogle kwam ik achter een werkende tip. De knop voor de centrale deurvergrendeling vijf seconden ingedrukt houden en dan de contactsleutel eruit en er weer in, en de auto doet het weer..!

kaleido 1 (2050) PRO, 7 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.