Renault Scenic: startprobleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e

Ik heb af en toe als ik de auto start dat hij gelijk weer af slaat,moet dan starten met gas geven en als ik dan een beetje gas geef dan blijft hij wel lopen en slaat dan ook niet meer af.Hij slaat trouwens niet af na de koude start dan blijft hij gewoon netjes stationair draaien,het is eigenlijk alleen als hij al gereden heeft dus als hij warmer is.
Als hij dan wat langer stil staat dan start hij wel gelijk en blijft dan ook gewoon gelijk stationair lopen.Dus hij blijft na het starten met gas geven wel gewoon de hele rit gewoon stationair lopen,het gaat dus alleen direct na de start en dus ook niet als de motor koud is.
Ik heb het gasklephuis als schoon gemaakt,leverde geen verbetering op.
Ik hoop op goede ideen van jullie.Naar de garage kan altijd nog i.v.m met eventuele zoektijden van dure monteurs.

mm9

Geplaatst door mm9 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1950) PRO, 11 jaar geleden

Storing is een beetje vaag , maar de bdp sensor zou de oorzaak kunnen zijn.
Deze zit boven de versnellingsbak tegen de motor aan .
Stekker schoon maken wil wel eens helpen , anders bij verbetering vervangen.
De rest ook even schoon maken en inspuiten , doet vaak wonderen bij deze type s.

mm9 (0), 11 jaar geleden

Dus de stekker boven de versnellingsbak tegen het blok,Ga ik proberen alvast bedankt voor de info.het is inderdaad een beetje rare storing vandaar dat ik het zo op wil lossen,i.p.v hoge onderzoeks kosten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.