Renault Grand Scenic: Startprobleem en probleem ontwaseming

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo allemaal,

Laatste week, sinds de tempratuur tot het rond het vriespunt is gedaald vallen mij een aantal dingen op aan mijn Renault Grand Scénic 1.6 16v(70.000 kilometer op de teller, dealeronderhouden).

De wagen start moeizaam op:
-De auto slaat bij starten direct af met ratelend geluid, dit gebeurd niet altijd, opvallend is dat dit bijna altijd in de ochtend plaatsvindt, kennen jullie daar mogelijke oorzaken van?
-Als de auto dan opgang is wordt het tijd om de ruiten te ontwasemen en dat duurt de laatste tijd wel érg lang, ligtdat een water/vochtprobleem in de auto of door een probleem met de verwarming en/of airco.

jg1995

Geplaatst door jg1995 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

erikjuh37 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat ratelen de eerste paar seconden, met koude motor, is waarschijnlijk de nokkenasversteller. Er is een servicemededeling van bij de dealer. Eerst word de sensor nokkenasversteller gecontr. Als deze goed is word de versteller zelf vervangen. Dit is compleet met distributieriem.

Wat betreft de ontwaseming... Het zou idd. een vochtprobleem in de auto kunnen zijn. Hoe is je interieurfilter? Zit er water in de opbergvakjes, voorin bij de voeten? Ook de afvoergaten in het schutbord gaan wel eens dichtzitten. Dan zit er allemaal water in je schutbord en gaat dan, als het te veel word, via je interieurfilter naar binnen. Succes.

zafira2.2dti (0), 12 jaar geleden

hey hallo, het is wel toevallig dat het nu met de wat mindere temp. gebeurt, (het ontwasemen) Je weet toch wel dat beneden de 3 graden je airco niet meer werkt, zodat het allemaal wat langer duurt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.